Doğru kadını bulmanın erkeğe maliyeti ne kadar?

İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, bir erkek kendisine damatlığı giydirecek doğru kadını bulana kadar “cüzdanını oldukça hırpalayan” 13 ilk buluşma, 11 romantik yemek ve 7 başarısızlıkla sonuçlanan deneme yaşıyor.

wedding.day

Araştırmayı derleyen Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral’a göre flört, karşısındakini etkilemek ve ilişkinin ilk aşamasını başarılı bir şekilde geçmek isteyenler için oldukça pahalı bir spor.

Avantajix_Guclu_Kayral

2 bin evli erkek üzerinde yapılan araştırma da Kayral’ın bu görüşünü destekler nitelikte. Araştırmaya göre yetişkin bir erkek, “Bayan Doğrukişi”yi bulana kadar 2-3 yıl süren flört ve nişanlılık dönemlerinde toplamda 40 bin lira harcıyor.

Ortalama 50 lira değerinde çiçek veya çikolata gibi mütevazı bir hediyeyle ilk buluşmaya giden erkeklerin bütçesi, en fazla ilişkinin başlangıç günlerinde zorlanıyor. Sevgiliyi etkilemek için maliyetli buluşmalar ve hediyeler en çok bu dönem içinde alınıyor ve ortalama olarak 5 bin lira harcanıyor.

Nişan yüzüğünü parmağa taktıktan sonra flörte harcanan paranın sıfırlandığını veya çok azaldığını düşünenler yanılıyor. Erkekler, nişan ile nikah arası dönemde de ortalama 12 bin 500 lira harcıyorlar. Nişanla nikah arası dönemde hiç para harcamayanlar da yok değil. Bu kişilerin dörtte biri flörte harcayacakları parayı biriktirerek daha güzel bir düğün yapmayı hedefliyor.

Ayrıca çok para harcamak başarının garantisi değil. Araştırmaya göre erkeklerin yüzde 25’i başarısız bir buluşma sırasında tuvaletten arkadaşlarını arayarak veya masanın altından SMS atarak kendilerini hemen aramalarını ve sahte bir aciliyet veya özür yaratarak kurtarılmalarını istiyorlar.

Evlenene kadar yapılan flörtlerin maliyeti:

Doğru kadını buluncaya kadar yapılan ortalama 13 ilk buluşmanın maliyeti: 5.000TL

İlişkinin ilk yılı: 13.500TL

İlişkinin ikinci yılı: 9.000TL

Nişandan evliliğe giden süreçte buluşmalar ve hediyeler: 12.500TL

Buluşmalar ve hediyelerin toplam maliyeti: 40.000 TL

 

İlgili Yazılar