Tüm zamanların en iyi 10 Star Wars oyunu

Milyonları peşinden koşturan Star Wars, aradan geçen 10 yılın ardından tekrar hayranlarıyla sinema salonlarında buluşacak. The Force Awakens sinema salonlarında yayınlanana kadar Star Wars temalı oyunlarla fimi bekleyebilirsiniz. Star Wars temalı en iyi 10 oyunu bir araya getirdik.

10) STAR WARS TRILOGY ARCADE

Yayın tarihi: 1999

Star Wars Trilogy piyasaya sunulduğunda, görsel kalitesiyle şok etkisi yaratmıştı. Verilen görevleri yerine getirmek adına yoğun çatışmalara girmek zorunda kalıyordunuz.

Desteklediği formatlar: Arcade

 

9) STAR WARS: REPUBLIC COMMANDO

Yayın tarihi: 2005

Republic Commando, bunu başarabilecekken ‘en iyi Star Wars oyunu’ olamadı. Bunun sebebi ise Halo ve Metroid Prime gibi oyunlara benzemesi ve gereçk hikayeyi tam olarak aktaramamasıydı.

Desteklediği formatlar: PC, Xbox

 

8) STAR WARS EPISODE I: RACER

Yayın tarihi: 1999

Racer, en farklı Star Wars oyunlarından biriydi. Oyuncular burada seçecekleri araçlarla uzayın derinliklerinde belirlenen etaplarda yarışıyordu. Oyunun tepkilerini çok başarılıydı.

Desteklediği formatlar: N64, PC, Dreamcast, Game Boy Color

 

7) LEGO STAR WARS: THE COMPLETE SAGA

Yayın tarihi: 2007

Lego temalı birçok oyun olmasına rağmen Star Wars için yayınlanan oyun en iyilerinden biriydi. Karakterlerin Lego’larla oluşturulması oyunu daha da keyifli hale getiriyordu.

Desteklediği formatlar: PS3, Xbox 360, PC, Wii, DS, iOS, Android

 

6) STAR WARS JEDI KNIGHT: DARK FORCES II

Yayın tarihi: 1997

Orijinal Dark Forces, Doom’a benzerliğiyle ön plana çıkmıştı. Jedi Knight: Dark Forces II seriyi daha ileri taşıdı. Üç boyutlu bir dünyanın içine girmesi en önemli farklılıklardan biriydi.

Desteklediği formatlar: PC

 

5) STAR WARS: TIE FIGHTER

Yayın tarihi: 1994

Doksanların ilk yarısında oyun dünyasına giriş yapanlar için çok değerliydi. Günümüz için görselleri çok düşük olsa bile dönemin en oyunlarından bir tanesiydi.

Desteklediği formatlar: PC

 

4) SUPER STAR WARS

Yayın tarihi: 1993

Serinin New Hope filminde Luke’un Sarlaac Monster ile savaştığını hatırlıyor musunuz? Bu sahnenin oyun konsollarına aktarılmış halini düşünün. Kendinizi yoğun koşturma ve çatışmanın içerisinde bulacaksınız. En eski Star Wars oyunlarından bir tanesi.

Desteklediği formatlar: SNES, Wii, PS4, PS Vita

 

3) STAR WARS: BATTLEFRONT

Yayın tarihi: 2015

Şüphesiz bu yılın en çok beklenen oyunlarının başında Battlefront geliyordu. Oyunda her şey çok detaylı şekilde işlenmiş. Gerek ses gerek görüntü sizi filmin içindeymiş gibi hissettiriyor.

Desteklediği formatlar: PC, Xbox One, PS4

 

2) STAR WARS ROGUE SQUARDON II: ROGUE LEADER

Yayın tarihi: 2001

Nintendo’nun GameCube’ü için yayınlanan en popüler oyunlardan biri. Luke Skywalker veya Wedge Antilles’i seçip maceranın içine giriyorsunuz. Verilen 10 ayrı görevi yerine getirmek için kıyasıya mücadele etmeniz gerekiyor.

Desteklediği formatlar: GameCube

 

1) STAR WARS: KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC

Yayın tarihi: 2003

Knights of the Old Repulic, listede birinciliğe oturması şaşırtıcı olmamıştır. Filmi en iyi yansıtan oyun diyebiliriz. Bu başarılı oyunun ardından oyunun ikincisi de piyasaya sürülmesine rağmen istenleni veremedi.

Desteklediği formatlar: Xbox, PC, iOS, Android