HTC One M8 ve M9’dan HTC 10’a geçmeli misiniz?

HTC’nin yeni telefonu HTC 10 havalı bir telefon. Ama bu üst modeli satın almanız için yeterince güzel mi? Bazı değişim kararlarını almak kolay olsa da (PS3 mü PS4 mü? Tartışmaya bile gerek yok.) eğer geçen yaz kendinize parlak bir HTC One M9 aldıysanız ya da bir M8 telefonunuz varsa HTC 10’u almadan önce üzerinde uzunca düşünmeniz gerekli. Karar vermenizi kolaylaştırmak için bu 3 telefonu da inceledik. 

htc10-m9-m8

TASARIM

HTC One M8

HTC One M8, görüntüsü olarak bizim en favori telefonlarımızdan. Parlak alüminyum gövdesi ve ince kıvrımlara sahip. Hem üstte hem de alt kısımda belirgin hoparlör yer alıyor. Elinizde tutmak ver kullanmak için gerçekten güzel bir telefon. 

HTC One M9 

M8’in tasarımı için söylediğimiz övgü dolu sözleri M9 için söyleyemeyeceğiz. M8 ile aynı boyutta olsa da gözle görülür bir biçimde daha kalın ve bu yüzden elinizde daha kaba hissettiriyor. 

HTC 10 

HTC 10 tasarım olarak önceki iki telefonunun ortasında bir yerde duruyor. Bir de daha büyük 5.2 inç ekran ile bunun mümkün olduğunu gösteriyor.

htc 

  • Sadece görünütüsü için M8’den 10’a geçmenize gerek yok. M9 ile tamamen ayrı sınıflarda oldukları için geçiş yapabilirsiniz. 

EKRAN

HTC One M8

HTC One M8, 5 in full HD ekrana sahip. Bir de piyasada 2K ve 4K telefonlar bulunurken bu cihaz 441 piksel yoğunluğuyla biraz geride kaldı. 

HTC One M9 

M9, M8 ile aynı ekrana sahip. Aynı ölçü, aynı çözünürlük, aynı piksel yoğunluğu… Yine M8’de olduğu gibi iyi açılara ve doğal renklere sahip. Gözle görülür tek fark, dışarıda güneş ışığı altında ekranı görmek daha kolay. 

HTC 10 

5.2 inç ekranla gelen HTC 10 daha büyük. 

htc1

  • Ekran açısından HTC 10, M8 ve M9’a göre daha büyük, daha keskin ve her açıdan daha iyi. 

HIZ

HTC One M8

M8 tanıtıldığı dönemde en hızlı telefonlardan biriydi. Bunun için Qualcomm Snapdragon 801 beyne ve 2GB RAM’e teşekkür etmemiz gerekiyor. 

HTC One M9

M9, Snapdragon 810 işlemciye sahip.

HTC 10 

Bir başka yıl ve yine bir başka HTC telefonunda Snapdragon çipi. Bu sefer Snapdragon 820 ile.

htc2

  • M8 artık iki yıllık bir telefon. Bu yüzden HTC 10’a geçmeyi düşünebilirsiniz. M9 ise olduçka hızlı olsa da elbette HTC 10 daha hızlı.

KAMERA

HTC One M8

M8’de iki lens bulunuyor. Bir tanesi 4.1 UltraPixel fotoğraf çekiyor. UltraPixel’in arkasındaki ana fikir, daha fazla ışığa sahip olması ve standart piksellere göre daha büyük piksellere sahip olması.

HTC One M9

M9, M8’in UltraPixel ve çift lens yaklaşımını aldı ve bu yüzden detaylarda oldukça iyi.

HTC 10 

HTC 10, kamera açısından önceki iki amiral gemisi modelin orta yerinde bir yerde durmayı hedefledi. 12 megapiksel görüntü elde ediyorsunuz ancak bu M9’da çektiklerinize göre daha büyük. HTC 10 ile aynı zamanda optik görüntü sabitleyicisi de geliyor. Artı olarak, 5 MP ön kameraya sahip olacaksınız.

htc-kamera

  • M8’de UltraPixel iyi fikir olsa da HTC 10’a göre performansı düşük. M9 ise HTC 10’daki görüntü sabitleme özelliği ile geri planda kalıyor.

BATARYA 

HTC One M8 

İçindeki 2600 mAh bataryası ile M8 iyi iş çıkarıyor ve sizi tüm gün idare edebiliyor.

HTC One M9 

M9, 2840 mAh bataryasıyla M8’e fark atıyor.

HTC 10 

HTC 10 da ise 3000 mAh batarya bulunuyor. Kullanırken neredeyse 2 güne yakın bir performans sundu.

htc-3

  • HTC 10 batarya ömrü ile hem M8’i hem de M9’u solluyor.