Şaşırtıcı derecede güzel 15 ücretsiz Windows Phone oyunu

Ücretsiz oyunlarla ilgili en iyi şey elbette ücretsiz olmaları. Ücretsiz oyunlarla ilgili en kötü şey ise bu oyunların genelde berbat olması. Ama bazen bu ücretsiz oyunlar arasından oldukça iyileri çıkabiliyor. Windows Phone’larda oynayabileceğiniz en iyi ücretsiz oyunları sizin için seçtik.

oyun-windows-phone

1) Crossy Road

Son zamanlarda bizi en çok eğlendiren bu oyunda kendinizi çakışan yollar ve nehirler arasında buluyorsunuz. Oyundaki karakterler oldukça etkileyici. İyi yanı da reklamlar göstererek sizi boğmuyor ve keyfinizi kaçırmıyor. 

crossyroad

2) Asphalt 8: Airborne

Rakibinizin aracını paramparça ederek hurdaya çevirin! Bu aslında her zaman hayalini kurduğumuz şey: pahalı araçları mahvetmek ve tek bir kuruş ödemeden tamir ettirmek. Bu başarılı yarış oyunu için de tek kuruş ödemenize gerek yok. 

Asphalt 8 Airborne

3) Lara Croft: Relic Run

Dürüst olalım… Relic Run Tomb Raider değil. Aslında bu aşmanız gereken engellerin bulunduğu, toplayabileceğiniz nesnelerin olduğu Temple Run temalı bir oyun. Yine de Lara’nın koşusu oldukça eğlenceli. 

lara-croft-relic-run

4) Threes!

Threes! oyununun reklamsız hali diğer platformlarda ücretliyken Windows Phone’larda neden ücretsiz biz de bilmiyoruz ama bunu sorgulamayı düşünmüyoruz. Eğer kafa çalıştırılarak çözülen bulmacaları seviyorsanız kesinlikle tavsiye ediyoruz. 

threes2

5) Dodo Pop

Her Disney oyunun Cinderella ya da Mickey Mouse gibi lisanslı karakterlere ihtiyacı yok. Disney bunu ‘Where is My Water?’ oyunu ile kanıtladı ve Dodo Pop ile bir kez daha kanıtlamak istiyor. Oyunda aynı renkteki sakızları bir araya getirmeye çalışmanız gerekiyor. Şirin göründüğüne bakmayın çünkü oldukça zorlayıcı bir oyun. 

dodo-pop

6) Modern Combat 5: Blackout

Akıllı telefonunuzda birinci şahış nişancı nasıl olur diye düşünüyorsanız Modern Combat 5: Blackout size bunu gösterecek. İşin en heyecan verici kısmıysa, çoklu oyuncular ile oynayarak atış yapmak. 

modern-combat5

7) Age of Empires: Castle Siege

Microsoft’un klasik gerçek zamanlı strateji oyunu Windows Phone’larda yeniden doğdu. Oyun, Clash of Clans’a oldukça benziyor. Yönettiğiniz imparatorlukta beş kuruş harcamadan medeniyetinizi geliştirin.

ageofempire

8) Angry Birds Space

Angry Birds çılgınlığının Windows Phone’lardaki en son paylaşılan ücretsiz oyunu Space. Klasik Angry Birds tasarıma sahip oyuna bilimkurgu dokusu katılmış. Öte yandan, tüm diğer Angry Birds oyunları da ücretsiz. Seçim size kalmış. 

angrybirdsspace2

9) Jetpack Joyride

Diğer normal Jetpack’lerden farklı olarak (aslında normal bir Jetpack yok) bu deneysel silah kurşun, lazer, gökkuşağı ve unicorn püskürtüyor. Unicornlar hakkında şaka yaptık çünkü boynuzları etrafa büyük zararlar verebilir. Oyundaki tek göreviniz Barry Steakfries’ı hayatta tutmak. Hmm, steak mi? 

Jetpack Joyride

10) Blitz Brigade

Pek çok Gameloft oyununda olduğu gibi Blitz Brigade oyunu orijinal bir tasarıma sahip değil. Hem görünüş hem de manevralar anlamında Valve’nin Team Fortress 2 oyununu andırıyor. Fakat Windows Phone’daki en iyi ücretsiz seçeneklerden biri. Birinci şahıs nişancı olmak da oldukça eğlenceli hissettiriyor. 

blitz

11) Snake Rewind

Bir zamanlar Nokia telefonlarda saatlerce Snake oyunu oynadığınız o günleri yeniden yaşamak isterseniz tek yapmanız gereken ücretsiz bir şekilde Windows Phone’unuza indirmek. Her bir yemi yemek için bu kez dijital yeteneklerinizi kullanabilirsiniz. 

snake-rewind

12) Disney Crossy Road

Benzer temalı iki oyunu aynı listeye koymak istemesek de Disney’in Crossy Road oyunu da oldukça başarılı olduğu için karşı koyamadık. Bu Disney oyunu size Oyuncak Hikayesi ve Aslan Kral gibi karakterlerin ait olduğu birkaç farklı dünyayı sunuyor. Ayrıca kilidini kaldırmanız gereken 100’den fazla Disney kahramanı var!

disney-crossy-road

13) Trivia Crack 

Bu oyunu oynamak için çok yüksek performanslı bir telefona ihtiyacınız yok. Telefonunuza indirin ve arkadaşlarınıza ne kadar kültürlü olduğunuzu kanıtlamaya başlayın. 

trivia-crack

14) Star Wars Commander

Eğer son Star Wars film Güç Uyanıyor’u sevdiyseniz, Star Wars Commander sizin için ideal oyun olabilir. Clash of Clans benzeri tasarıma sahip bu oyunda kendi galaksinizin küçük köşesine tepeden bakarak görevlerinizi tamamlayabiliyorsunuz. 

star-wars-commander

15) Subway Surfers 

Subway Surfers oyununda öfkeli polisten kaçmak için 3 tren üzerinde akrobatik hareketler yapmanız gerekiyor. Tüm bunları yaparken ödülleri de toplamayı ihmal etmemelisiniz. 

subway-surfers