LG aksiyon kamerası pazarına LTE bağlantısıyla giriyor

LG, LTE Action Camera ile aksiyon kamerası pazarına giriş yaptı. Cihazın ismindeki LTE cihazın telefondan bağımsız şekilde canlı yayın yapabileceğini gösteriyor. GoPro modellerinde SIM kart yuvasının olmaması LG’nin yeni aksiyon kamerasının elini güçlendiriyor. Ayrıca yakın zamanda sunulacak suya dayanıklı kılıfı sayesinde surf, scuba gibi su sporlarını yaparken canlı şekilde YouTube’ta yayın yapmaya imkan tanıyacak.

LG-Action-CAM-LTE-2

LG’nin aksiyon kamerasının teknik özellikleri de dikkat çekiyor. 12.3 MP’lik kamerası 150 derece geniş açı lense sahip. Dahili GPS, akselerometre ve jiroskopa sahip olan kamera 1 metre suyun altında 30 dakika çalışabiliyor. Suya dayanıklı kılıfıyla ise cihazın bataryası yettiği sürece yayın yapabilmesini sağlıyor.

LG-Action-CAM-LTE-1

LG’nin verdiği değerlere göre cihaz microSD kartın kapasitesine bağlı olarak 4 saate kadar video kaydı, 2 saate kadar da LTE üzerinden canlı yayın yapmaya imkan tanıyor.

Önümüzdeki ay Güney Kore’de satışa sunulacak olan kameranın ardından diğer pazarlarda satışa sunulması planlanıyor. Henüz fiyat konusunda bir bilgi bulunmasa da GoPro’yla rekabet edecek bir fiyatla gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.