Apple’da varsayılan uygulamaları saklamak için iki yöntem

Apple iOS gerçekten güzel ve bunu inkar edecek değiliz. Ancak sadeliği sevenler için iOS’in saptanmış uygulamalarını silememek sinir bozucu olabiliyor. Uzun zamandır konuşulan dedikodular arasında iOS 10 ile birlikte Borsa ya da Game Center gibi inatçı uygulamaların saklanabileceği yer alıyordu. Yine de bu uygulamalardan kurtulmak için 13 Haziran’ı beklemenize gerek yok. Şimdi bu taktiklerle telefonunuzda güzel bir bahar temizliği yapma zamanı!

iphone-5c-uygulama

iOS 9.2 yöntemi

İlk yöntem eğer iPhone ya da iPad’inizi iOS 9.3’e yükselttiyseniz çalışmayacaktır. Biz bu yöntemi, iOS 9.2 ile çalışan bir iPhone 5c ile test ettik ve işe yaradı! Eğer güncellemeyi yaptıysanız şimdi doğrudan iOS 9.3 yöntemine geçiş yapabilirsiniz. 

Eğer buradan devam edecekseniz ilk olarak yeni bir dosya yaratıp saklamak istediğiniz uygulamaları içine atmalısınız. Daha sonra bu klasörü açıp hayatınızdan çıkarmak istediğiniz uygulamaya tıklayarak dışarıya sürükleyin. Dosya isminin ne olduğunun bir önemi yok. Ama şu net ki bu uygulamalar uzun süre bizimle olmayacak.

Bu yöntem aslında tam olarak uygulamaları kaldırmıyor ya da silmiyor. Yalnızca ikonunu siliyor. Bu da hala bu uygulamaları Siri aracılığıyla bulabileceğiniz ve kullanabileceğiniz anlamına geliyor. 

iOS 9.3 yöntemi

Bu yöntem iOS 9.3 ile çalışan herhangi bir iPad ya da iPhone ile çalışabilir. Bunun için öncelikle ekranınızın uygulamalar ile dolu olduğundan emin oun. Aynı şekilde dock kısmı da başka bir uygulama ikonuna yer kalmayacak biçimde olsun. Sonrasında parmağınızı öldürmek istediğiniz uygulamaya koyun (bu ikinci bir ekranda olmalı) ve bu ikonu bir başka uygulama üzerine sürükleyin ama bırakmayın. Daha sonra klasörün içinden dock’a doğru sürükleyin ve işte tam o anda bırakın. Ardından da uygulamaya hoşçakal diyin.

Yine de bu yöntemin de geçici bir prosedür olduğunu hatırlatalım. Tüm saklanan uygulamalara Siri aracılığıyla erişilebiliyor ve cihazlarınızı yeniden başlattığınızda geri dönebiliyorlar. 

İlgili Yazılar