Fotoğraflar ve videolar artık 140 karakterden çalmayacak

Twitter, önümüzdeki aylarda devreye girecek yeni güncellemeyle Tweet’leri sadeleştireceğini ve 140 karakterlik Tweet’lerinde daha fazla alan oluşturarak kullanıcıların kendilerini daha kolay ve hızlı ifade edebileceklerini açıkladı.

Twitter_mayis_yenilik

Bundan böyle Tweet’lere yapılan fotoğraflar veya videolar gibi eklemeler karakterleri tüketmeyecek. Tweet’lere yanıt verirken koyulan @kullanıcıadı da harf sınırını düşürmeyecek. Herkes kendi yazdıklarını Retweet edip alıntılayabilecek. @kullanıcıadı ile attığınız her Tweet tüm kullanıcılarınız tarafından da görülecek.

İşte Twitter’ın hazırladığı değişiklikler:

  • Yanıtlar: Herhangi bir Tweet’e yanıt yazarken, @kullanıcıadı ifadesi artık 140 karakter sınırı içinde yer almayacak.
  • Medya ekleri: Fotoğraf, GIF, video ve anket ya da alıntı Tweet gibi ekleri Tweet’lere yerleştirildiğinde, bu ekler artık Tweet’lerin karakter sınırında yer almayacak.
  • Kendi Tweet’lerinizi retweet edin ve alıntılayın: Daha önce attığınız Tweet’leriniz için Retweet butonunu devreye giriyor. Bu sayede daha önceki Tweet’leriniz hakkında yeni bir düşüncenizi paylaşmak istediğinizde ya da Tweet’inizin gözden kaçtığını düşündüğünüzde Retweet edip alıntılayabileceksiniz.