Ramazan ayında kullanmanız gereken 10 uygulama

Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar saatlerinden iftar sofraları hazırlamaya, bağış yapmaktan seyahat planlarına kadar birçok konuda size yardımcı olacak iOS ve Android Ramazan uygulamalarını sizin için derledik. 

1) Ezan Pro Ramazan sürümü

iOS / Ücretsiz 

ezanpro-uygulama-ramazan

Uygulama dünyadaki tüm şehirleri içeriyor ve size günün tüm namaz vakitlerini detaylı olarak gösteriyor. Entegre pusula sayesinde ise Kıble yönünü kolayca bulmanızı sağlayacak. Apple Watch’ta da kullanılabilen uygulama ile dünyanın farklı noktalarından ezan sesleri dinlenebiliyor, isteyen kullanıcılar bu sesleri namaz için bildirim sesi yapabiliyorlar. 

2) Ezan Vakti Pro

iOS, Android / Ücretsiz 

Yine Ezan Pro ile benzerlik gösteren bu uygulama Ramazan ayı boyunca günlük hayatınızı kolaylaştıracak. Uygulama içerisinde Kıble bulma, İmsakiye ve Hatırlatıcılar gibi farklı özellikler bulunuyor. Kuran-ı Kerim’i okumak isteyenlerse Türkçe versiyonunu mobil üzerinden okuyabilirler. 

ezanvaktipro-uygulama-ramazan

3) Ramazan Rehberi 

iOS, Android / Ücretsiz 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sunulan uygulama ile Ramazan ayı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Uygulama içinde imsakiye bilgileri, oruç, zekat ve fitre bilgileri de yer alıyor. 

diyanet

4) Nerede Yiyelim?

iOS / Ücretsiz

nerede-yiyelim-uygulama-ramazan

Ramazan’ın en güzel yanı iftar sofraları… İftarda ‘Ne Yiyelim?’ sorusu sizi strese sokuyorsa o zaman bu uygulama size yardımcı olabilir. Ramazan için özel olarak sunulan bu versiyon size en iyi iftar yemeğini sunmak için çalışacak. 

5) Yemek Sepeti

iOS, Android / Ücretsiz

yemeksepeti-uygulama

Oruç tutarken yemek yapmak oldukça zor olabilir. Sevdiklerinize güzel bir iftar sofrası hazırlamak için Yemek Sepeti’nin mobil uygulamasından hızlı bir şekilde siparişinizi verebilirsiniz. 

6) Tarif Küpü

iOS, Android / Ücretsiz 

tarifküpü-uygulama

Sevdiklerinize güzel bir iftar sofrası hazırlamak isterseniz Tarif küpü isimli mobil uygulamadaki tariflere göz atabilir, yemek yaparken hızlı bir şekilde akıllı telefonunuzdan püf noktalarını izleyerek misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz.

7) ShareTheMeal 

iOS, Android / Ücretsiz 

Ramazan açların halinden anlama ayı. Siz de hem oruç tutup hem de dünyanın farklı noktalarında açlıkla mücadele eden çocuklara yardımcı olmak isterseniz Birleşmiş Milletler tarafından sunulan bu uygulamayı kullanabilirsiniz. 

sharethemeal-uygulama

8) getir

iOS, Android / Ücretsiz

getir-uygulama

İftar sofranızda bir şey mi eksik kaldı ya da orucunuzu bozduktan sonra canınız bir şey mi çekti? Getir’in sanal marketinden seçiminizi yapıp hızlı bir şekilde teslim alabilirsiniz. 

9) Wego Flights & Hotels

iOS, Android / Ücretsiz

wego-seyahat-uygulama

Wego uygulaması ile tüm seyahat sitelerini tek bir yerden ücretsiz olarak arayabilirsiniz. Uygulama ile 400 binin üzerinde otel ve uygun fiyatlı uçak biletlerini hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Ramazan tatilini değerlendirmek isteyenlerin işlerini kolaylaştıracak. 

10) Ramazan Davulu

iOS, Android / Ücretsiz

ramazan-davulu-uygulama

Ramazan ayında olduğumuzun habercisi elbette davulcular. Eğer yaşadığınız yerde bu sesi duyamıyorsanız ve özlediyseniz bu uygulama ile nostalji yaşayabilirsiniz.