Apple’ın meşhur konferansı yaklaşıyor, peki neler konuşulacak?

Apple’ın 13 Haziran’da düzenlenecek meşhur konferansı WWDC 16 hakkında dolaşan dedikodular, konferansın satır başları hakkında ipuçları veriyor.

apple-wwdc-2016-konferans

Merhaba MacOS

Tüm işaretler OS X isminin Mac OS olacağının habercisi. Yeni ismin ‘macOS’ ya da ‘MacOS’ şeklinde olabileceği konuşuluyor. 

apple-wwdc-mac-os-konferans

Daha akıllı iOS

Bir başka dedikoduya göre, Apple’ın iOS 10 versiyonuyla varsayılan uygulamaları artık kaldırabileceğiz. Şirket bir de HomeKit’i de tanıtacak. Bu sayede evinize dönmeden önce ısıtma sisteminizi kontrol edebileceksiniz. Sam Beckett ve Federico Viticci’nin iOS 10 dilek listesi videosu da farklı noktalara parmak basıyor. 

Apple TV yenilikleri

Tüm diğer cihazlar gibi Apple TV’ye de yenilikler gelmesi bekleniyor. İlgi çekici oyunlar ve uygulamaları son güncellemede görmüştük… Apple TV ile ilgili en büyük dedikodu ise Amazon’un Echo’su tarzında, Siri tarafından yönlendirilebilen bir ev hoparlör sistemiyle gelmesi. 

appletv-yenilik

Tamamen yeni bir Apple Watch! 

Apple Watch’a yeniliklerin gelmesi uzun zamandır kullanıcıların istediği bir durumdu. Şimdi konferans yaklaştıkça bu konuda beklentiler de arttı. Öngörüler yeni tanıtılacağı düşünülen Apple Watch’ların daha ince olacağı yönünde watchOS’te de yenilikler olması bekleniyor. 

applewatch

Çok fazla donanım beklemeyin

WWDC konferansları büyük önem taşısa da şirket nadiren bu konferanslarda donanım yeniliklerini paylaşıyor. Bu yüzden 13 Haziran’da şirketin iPhone 7’yi tanıtmasını beklemeyin çünkü yapmayacak. 

Apple Music’te gelişmeler

Apple Music sevildi fakat hala bir takım karışıklıklar söz konusu. Uygulamanın arayüzü karmaşık ve sosyal ağ bağlantısı için iyileştirmelere ihtiyaç var. Apple Music yenilikleri için de gözümüz kulağımız konferansta olacak. 

Haritalarda daha fazla sokak yer alabilir

WWDC’nin internet sayfasını karıştırırken gömülü bir harita keşfettik. ‘Bu, o kadar da heyecan verici değil” diye düşünebilirsiniz.  Ancak Apple’ın harita servisi şimdiye kadar uygulamalara limitliydi. Öte yandan şirketin kendi Street View’unu yayınlayacağı söylentileri de dolaşıyor. Eğer doğruysa araç kullanırken çok işimize yarayabilir. 

apple-wwdc-harita

Bir diğer sağlık adımı

Apple’ın WWDC tanıtımında şifreli mesajlar yer alıyor. Şirket CEO’su Tim Cook kişisel sağlık konusuna ayrıca önem veriyor ve öyle görünüyor ki halihazırdaki sağlık uygulamasını çoğaltacak. 

apple-wwdc-sağlık-uygulama-konferans