E3 2016’da oyun severleri neler bekliyor?

Yeni nesil oyun konsolları, yeni oyunlar! Bakalım neler gelecek…

Video oyunlarla ilgili son 21 yılda çok fazla değişim oldu fakat tek şey sabit kaldı o da: Electronic Entertainement Expo yani E3 Oyun Fuarı.

e3 2016

Bir çok oyun ve tabii ki büyük şirketler E3 Oyun Fuarında boy gösterecek. Her yıl düzenlenen bu fuarda bir sonraki yılın oyun dünyasında nelerin değişeceğine dair bilgiler alıyoruz.

E3 2016, Sony ve Microsoft’un oyun konsollarına getirdiği değişiklikleri ve düzenlemelerini bu fuarda açıklayacaklarını söylemelerinin ardından daha da önem kazandı ve merakla bekleniyor. Ve işte bazı ipuçları;

Playstation 4K (ya da 4.5 ya da NEO)

ps4

Kaynaklara göre yeni Playstation 4 oyunların daha iyi bir görüntü kalitesinde oynanmasını sağlıyor. Bu görüntü kalitesi, uyumlu TV’lerde 4K kalitesine varıyor.

Xbox One 

xbox_one

Sony, Playstation 4’ü yükseltirken, Microsoft, Xbox üzerinde küçülmeye gidiyor gibi. En azından görünüşte olan bu. Microsoft Xbox One’ın daha küçük ve daha ucuz versiyonunu tanıtmayı düşünüyor. Şuan ki modelden %40 daha küçük olacak fakat ek olarak 4K desteği ile gelecek.

Zelda

the-legend-of-the-zelda-for-the-wii-u

Nintendo gelecek yılın başında  yeni NX konsolunu çıkaracak. Fakat şirketin açıklamalarına bakarsak, konsolu bu yıl E3’te göremeyeceğiz. Bunun yerine bir çok Wii oyunu göreceğiz: The Legend of Zelda, NX olarak da gelecek bir oyun.

Resident Evil

resident evil

Bu yıl Resident Evil’ın 20.yıldönümü ve Capcom bunu büyük bir hediye ile kutluyor: bu yıl E3’te Resident Evil 7’yi göreceğiz. Oyun, R.E. 6 hayranlarını şimdiden heyecanlandırdı. Resident Evil 7 ‘’korku’’ temasını ana öğe olarak kullanacak.

EA her zamanki gibi

ea_play_logo

Electronic Arts bu hafta Los Angeles’ta olacak, ama şirket E3’te yaptığı bilinen basın toplantılarından birisini yapmayacak. Bu yıl, Titanfall 2, Battlefeld 1, Mass Effect Andromeda ve tabii ki FIFA 17’yi göreceğiz.

Red Dead geri mi dönüyor?

red dead redemption

Rockstar Games, 2013’ten beri tamamıyla yeni bir oyun çıkarmıyor (GTA 5). Ama galiba şuan büyük bir şey üzerinde çalışıyorlar ve dedikodulardan yola çıkarsak o büyük şey ”Red Dead Redemption” gibi görünüyor. Olup olmayacağını E3’te göreceğiz.