33 milyon Twitter şifresi dark web’e satıldı

Dünyaca ünlü Katy Perry, Drake ve Keith Richards gibi isimlerin milyonlarca takipçisi bulunan Twitter hesaplarının hacklenmesinden günler sonra, yaklaşık 33 milyon Twitter hesabının kullanıcı adı ve şifreleri online olarak satıldı. 

twitter-güvenlik-şifre

Çalınmış üye girişi veritabanlarını toplayan LeakedSource’a göre, 32,880,300 veri, Tessa88 isimli biri tarafından satıldı. Zdnet, Tessa88 tüm veritabanı için (bunun yaklaşık 379 milyon kayıt içerdiği iddia ediliyor) 10 bitcoin (Yaklaşık 5800 dolar) talep ettiğini yazdı. Her bir kayıt, bir ya da iki mail adresinden, kullanıcı adı ve paroladan oluşuyor. 

Olay üzerine Twitter Support hesabından şirketin kullanıcıları ve hesaplarını güvende tutmak için datalarını kontrol ettikleri bilgisi paylaşıldı. 

Twitter’da güvenlikten sorumlu yetkili Michael Coates ise Twitter hesabından bu olayı doğruladı ancak sistemlerinin zarar görmediğini paylaştı.

 

Twitter hesabınızı güvende tutmak isterseniz, iki faktörlü koruma gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz. Nasıl yapılacağını buradan okuyabilirsiniz.