Alphabet yöneticisinden gelecekte dünyayı değiştirecek teknoloji ürünleri

Google sürücüsüz araçlardan süper hızlı internet erişimine kadar tarihin en büyük teknoloji yeniliklerine ön ayak oldu. Peki şimdi dünyayı değiştirebilecek olan büyük şey ne olacak? Google’ın ana şirketi Alphabet’in yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, oyun değiştirici olacağına inandığı teknolojik yeniliklerin kısa bir listesini verdi ve bu ürünleri önümüzdeki 5 veya 10 yıl arasında görmeye hazır olmamızı belirtti.

eric schmidt

Sahte et

Schmidt, organik bir şekilde yetiştirilmiş kaliteli etin potansiyeli konusunda heyecanlı. Şu an, laboratuvar ortamında, bitki ve hücrelerden et üretimi yapan startup’lar mevcut. Bunlardan biri, Google’ın geçen yaz satın almaya çalıştığı Impossible Foods şirketi. Sahte et üretimi küresel ısınmaya olumlu katkıda bulunabilir ve daha iyi bir çevre için alternatif olabilir. Schmidt, “bu fikri sevmeseniz bile tadının gerçekten lezzetli olduğunu hayal edin” diyor. 

impossible-foods-cheesburger-sahte-et

3 boyutlu yazıcıdan çıkan binalar

3D yazıcı teknolojisi uzun zamandır heyecan verici olarak değerlendiriliyor. Ancak Schmidt, özellikle mimaride bu teknolojinin kullanılmasını çok heyecan verici bulduğunu paylaşıyor. Schmidt, şimdiden insanların 3D yazıcı teknolojisiyle çok daha hızlı bir şekilde binalar tasarlayıp inşa ettiklerini belirtiyor. ,

Sanal gerçeklik

Bugünlerde sanal gerçekliği konuşmadan geleceğin teknolojilerini tartışmak mümkün değil. Google’ın da bu yüzden bu alanda pek çok projesi var. Bunlar arasında

uygun fiyatlı Cardboard da yer alıyor. Schmidt, iş alanında çok daha fazla artırılmış gerçeklik kullanımı için heyecan duyduğunu paylaşıyor ve ekliyor “Google Glass bu açıdan ilk adımdı ve çok daha fazlası geliyor.”

cardboard-

Tıp dünyasında akıllı telefonlar

Eric Schmidt’e göre mobil telefonlar bizler hayat kurtarıcı olacak ve öncelikli sağlık görüntüleme cihazlarımız haline gelecek.

Google’ın bioteknolojik kolu Verily, aktif olarak akıllı telefonları ve telefon aksesuarlarını hastanelere getirmek için çalışıyor. Apple da bu alandaki çalışmalarına yoğunluk veren şirketlerden. 

Sürücüsüz araçlar

ABD’de her yıl 30 binden fazla insan trafik kazalarında yaşamını yitiriyor. Sürücüsüz araçlar bu kazaları önleyebilir. Schmidt, “bu teknolojinin kullanılarak yaşamları nasıl kurtarabileceği ulusal bir öncelik haline gelmeli” diyor. Google halihazırda bu teknolojiyi geliştirmek için çalışmalar yapıyor. 

Google-Self-Driving-Prototype-high-res-1024x682

Eğitimde makine öğrenimi

Schmidt, yapay zeka ile öğrenimin öğretmenleri sınıftan zorla çıkarmasını beklemiyor. Bunun yerine, çok daha fazla eğitmenin bu tür otomatik öğrenme sistemlerini kullanarak her bir öğrenci için bireysel ders planları geliştirebilmelerini istiyor. Yönetici, bu sistemi halihazırda mümkün kılan birçok startup ile görüştüğünü ve olumlu sonuçlar aldığını belirtiyor.