Facebook’ta 360 derece fotoğraf dönemi

Facebook çevrenize daha etraflıca bakmanızı istiyor olacak ki, Haber Akışı sayfanızda size 360 derece kameralarla çekilmiş fotoğrafları hem masaüstünde hem de mobil üzerinden görüntüleme imkanı vermeye başladı.

Bu sayede, eğer masaüstündeyseniz tıklayıp sürükleyerek 360 derece çekilen fotoğrafın diğer kısımlarını görüntüleyebilecek, mobil üzerindeyseniz de parmağınızla kaydırarak fotoğrafın her yanını görebileceksiniz.

facebook-360-derece-fotoğraf

Haberi Facebook CEO’su Mark Zuckerberg kendi Facebook profilinden uygulamalı olarak paylaştı.

Pek çok kişide şu an için 360 derece çekim yapabilen kamera bulunmuyor. Bu yüzden çoğu 360 derece benzeri panoramik görseller iOS ve Samsung Galaxy telefonlarla çekilip paylaşılabilecek. Dilerseniz, Google’ın Photo Sphere uygulaması gibi 360 derece fotoğraf çekme uygulamalarından yardım alarak da akıllı telefonlarınızda 360 derece fotoğraf çekebilirsiniz. 

Fotoğrafları Facebook’a yüklemek içinse, tıpkı sıradan bir fotoğraf yüklüyor gibi aynı şeyleri yapmanız yeterli olacak.

Eğer Samsung Gear VR destekleyen bir telefonunuz varsa fotoğrafları VR setiyle görüntülemeniz için bir ikon göreceksiniz. Ancak Facebook HTC Vive ya da Google Cardboard gibi diğer sanal gerçeklik setlerini ne yazık ki desteklemiyor. 

Bu haberle birlikte Facebook, 360 derece medya paylaşımını destekleyen ana servislerden biri olarak YouTube ve Flickr’ın yanındaki yerini aldı.