Lenovo’dan Tango ilk uyumlu akıllı telefon: PHAB2 Pro

Google‘ın 3D algılayan akıllı telefon konseptinin nasıl olabileceğini göstermesinden neredeyse 2 yıl sonra, Lenovo dünyanın Tango teknolojisiyle uyumlu ilk akıllı telefonu PHAB2 Pro’yu tanıttı. Tango teknolojisiyle çalışan cihazlar, kullanıcılara sanal gerçeklik deneyimi sunuyor.

lenovo-phab2-pro-tango-akıllı-telefon

Google’ın Tango teknolojisiyle çalışan PHAB2 Pro sanal gerçeklik sunabilmek için çevresini algılayıp haritalar oluşturuyor. Bu sayede, örneğin öğrenciler gerçek ölçeklendirmiş dinozorları sınıflarında görebilecek ve onların etraflarından dolanarak yakından inceleme fırsatını yakalayabilecekler. Zenginleştirilmiş gerçeklik ile mutfak tezgâhınızda domino oynayabilecek, dijital evcil hayvanınızı odanızda büyütebilecek, evinizi istila eden uzaylılarla savaşabileceksiniz. GuidiGO uygulamasıyla sanal müze turları yapabilmek de mümkün.

 lenovo-phab2-pro-tango-akıllı-telefon-2

PHAB2 Pro’nun sahip olduğu üç kamerası ve sensör yelpazesi, gerçek dünyaya sanal obje yerleştirme, zenginleştirilmiş kapalı alan navigasyonu ve gerçek alanların anında ölçümü gibi deneyimler sağlıyor. İçindeki sensörler ise, saniyede 250 bin ölçüm yaparak çevresindeki objeleri algılama özelliğine sahip. 

lenovo-phab2-pro-tango-akıllı-telefon-3

Dolby Atmos® ses sistemi ve Dolby AudioTM Capture 5.1 teknolojisine sahip PHAB2 Pro, yüksek kalitede video çekim imkanı veriyor. Cihazda 3 adet mikrofon, gürültüyü azaltan mekan kaydı, 4K kalitesinde video çekimi yapabilen 16 MP kamera, Tango uyumlu Qualcomm Snapdragon™ 652 sekiz-çekirdekli işlemci, 4GB hafıza ve Fluence Pro bulunuyor. 6.4 inç boyutuyla PHAB2 Pro, akıllı “Assertive Display” özelliği ve 2,560 x 1,440 QHD çözünürlüğüyle mekan ışığına göre fotoğraf kalitesini optimize edebiliyor.