E3 2016’dan Sony hakkında bilmeniz gerekenler

Microsoft, E3 etkinliğinde iki yeni konsolu ve yeni oyunlarını tanıtarak çıtayı hayli yükseğe çıkardı. Bunun üzerine Sony de tanıttığı yeni ürünlerle seviyeyi oldukça artırdı.

Beklentiler o yönde olsa da Sony, PS4K (Neo) konsolu hakkında yeterince bilgi vermedi. Ancak şirket yeni oyunlarını ve PlayStation VR’ın çıkış tarihini açıkladı. İşte Sony’nin son sürprizleri:

PlayStation VR’ın çıkış tarihi belli oldu

playstation-vr

13 Ekim’de piyasaya çıkacak olan PS VR şimdilik sadece Amerika pazarında yer alacak. 400 dolara satılacak cihazın Avrupa’daki çıkış tarihi içinse henüz net bir açıklama yapılmadı.

God of War

Sony, yeni oyunuyla süpernova büyüklüğünde bir çarpma etkisi yaratıyor. İçerisinde nefes kesici troll kavgaları olan oyunun hikayesi de oldukça etkileyici.

The Last Guardian

Uzun bir beklemeden sonra The Last Guardian’ın çıkış tarihi sonunda açıklandı: 25 Ekim. Eğer oyunun ismine yabancı değilseniz 2011 yılında oyunun haberleri ilk çıktığında duymuşsunuz demektir. Oyun oldukça sert görünüyor.

Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn’ın fragmanı geçen sene ilk kez yayınlandığında izleyicilerde güçlü bir ilk izlenim bırakmıştı. Robotik prehistorik hayvanlardan ilkel dünyaya kadar oyun büyük bir evren sunuyor. Oyunun çıkış tarihi 28 Şubat 2017.

Resident Evil 7

Resident Evil 7’yi nasıl tarif etsek bilemiyoruz çünkü çoğu zaman ekrana bakmaktan oldukça korktuk. Oyun sizi bir korku hikayesini tam ortasına bırakıyor. Resident Evil 7’nin çıkış tarihi ise 24 Ocak 2017.

Death Stranding

Oyun efsanesi Hideo Kojima’nın son oyunu Death Stranding’in başrolünde The Walking Dead’in Norman Reedus’u, bir bebek ve bir miktar ölü balık var. Oyun hakkında net bir bilgi olmasa da merakla bekliyoruz.

Star Wars Battlefront X-Wing VR Missions

Oyunun ismini söylemek biraz zor olabiliyor ama sorun değil. Çünkü fragmandan gördüğümüz kadarıyla hikaye oldukça etkileyici duruyor. Ancak oyunun çıkış tarihi henüz belli değil.

Days Gone

Post apokaliptik bir macera yaşatan Dyas Gone’da motosikletli avcının ıssız yerlerde verdiği savaş göze çarpıyor. Çıkış tarihi henüz belli değil.

Detroit: Become Human

Hikayesi oldukça ilginç gözüken oyunda ana karakter olarak bir Android’i görüyoruz. Videoda oyuna ait detaylar oldukça minimumda verilmiş. Büyük ihtimalle oyunu oynamaya başlayana kadar pek bir fikrimiz olmayacak. Çıkış tarihi ise belirsiz.

Crash Bandicoot Remastered

Biraz nostalji yapıp tanıdık yüzlerle karşılaşmak isteyenler varsa Crash Bandicoot Remastered tam size göre.