ZUBİZU, Turkcell’le mobil ödeme dönemini başlattı

Doğuş Müşteri Sistemleri’nin (DMS) hayata geçirdiği Türkiye’nin eğlence ve yaşam tarzı mobil uygulaması ZUBİZUTurkcell ile stratejik bir işbirliğine imza attı. d.ream iş ortaklığında, Türkiye’nin önde gelen restoranlarında başlayacak mobil ödeme sistemi yeme-içme deneyimini dönüştürmek istiyor.

turkcell-zubizu-paycell

Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama için düzenlenen basın toplantısında konuşan DMS CEO’su Hakan Kaplan, “Her şeyin dijitalleştiği bir dünyada cüzdanlarımızın da dijitalleşmesi kaçınılmazdı. ZUBİZU üyeleri, artık yanlarında kredi kartı veya cüzdan olmasa dahi, Turkcell’in mobil ödeme platformu Paycell sayesinde tek dokunuşla ödemelerini gerçekleştirebiliyor” dedi.

paycell-turkcellTurkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu uygulama için ZUBİZU ve Turkcell’in güçlerini birleştirerek, hayatı daha da kolaylaştıran önemli bir yeniliğe imza attıklarını ve bu yeniliklerin devamının da geleceğini vurguladı.

ZUBİZU mobil ödeme sistemi nasıl çalışıyor?

ZUBİZU üyeleri, kredi kartlarını fotoğrafını çekerek ya da bilgilerini elle girerek ZUBİZU uygulamasına tanımlıyor. Sisteme girilen kredi kartı bilgileri, PCI-DSS (Kartlı Ödeme Endüstrisi Veri Güvenlik Standardı) uyumlu olarak Paycell altyapısında saklanıyor ve bu bilgiler hiçbir kişi , firma, veya işyeri ile paylaşılmıyor.

zubizu-

ZUBİZU üyeleri uygulama açıkken telefonlarını yan çevirdiklerinde çıkan QR kodu ile kendini tanıtıyor. Varsa indirimler otomatik olarak hesaplanıyor ve faturadan anında düşülüyor. Ödeme tutarı üyenin ekranına bir mesajla geliyor ve onay tuşuna basarak üye ödemeyi tamamlıyor. Ödeme bilgisi işyerinin kasa sistemine iletiliyor. Böylece mobil ödeme işlemi kolayca tamamlanmış oluyor.

Uygulama kısa bir süre sonra yeme-içme sektörüyle sınırlı kalmayarak akaryakıt ve perakende sektörlerinde de yaygınlaşacak.