Xiaomi’den hem akıllı hem de elektrikli bisiklet

Xiaomi markasını akıllı telefon üreten bir marka olarak biliyor olabilirsiniz. fakat markanın ürettiği ürünler bunlarla sınırlı değil. Mayıs ayı içerisinde drone modelini tanıtan marka son olarak elektrikli bisikletini tanıttı.

xiaomi_elctric_bike_3

Mi Qicycle Electric Folding Bike ismine sahip olan bu model 13.5 kg ağırlığa sahip. 250W, 36V elektrik motoruyla hareket eden bisiklet gücünü 18650 mAh bataryasından alıyor. Batarya 20 adet 2600 mAh’lık Panasonic bataryasının bir araya gelmesiyle oluşmuş. Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre tek şarjla 45 km yol yapabilme imkanı var. Eğer bacak kaslarınıza güveniyorsanız Shimano vites sistemi size yardımcı olacak.

xiaomi_elctric_bike_4

Xiaomi, elektrikli bisikletine bazı akıllı özellikler sunmayı ihmal etmemiş. Sürüş sırasında yaptığınız kilometre, yaktığınız kalori gibi birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca Torque Managment Method ismi verilen özel bir sistem kullanılıyor. Bu sistem kullanıcı pedal çevirmeye karar verdiğinde elektrik motorunun destek olmasını sağlıyor.

xiaomi_elctric_bike

Xiaomi, Mi Qicycle Folding Bike’ı Çin’de yaklaşık 450 dolara satışa sunacak. Fakat bunun için gerekli fonlama miktarına ulaşılması gerekli. Diğer pazarlarda satışa sunulması hakkında henüz bilgi bulunmuyor.

xiaomi_elctric_bike_5