Stuff Türkiye Temmuz sayısı çıktı

STUFF Temmuz sayısıyla raflardaki yerini aldı!

stuff-türkiye-dergi-teknoloji

Bu sayıda neler var?

Teknoloji dünyasında olup bitenler

Paranızı hak eden yeni teknolojik oyuncaklar

İncelemeler

Peeble 2, Peeble Time 2, Peeble Core

Sony Xperia X Ultra

Volvo Concept 40.1 & 40.2

Google I/O 2016

Asus Zenbo

Oyunlar

Call of Duty: Infinite Warfare

UEFA Euro 2016: PES

Overwatch

Elektrikli Otomobiller: En iyi 6 elektrikli otomobil

En iyi güneş gözlükleri

Uygulamalar

Test ettik:

DMA Basic

En iyi 4K televizyonlar

Ve daha pek çok şey…

— Editörde ilk söz—

Screen-Shot-2016-06-01-at-11.44.13Yıllar önce lise kampüsünde yakın arkadaş grubumla, teneffüslerde diğer öğrenci ve öğretmenlerden soyutlanıp, geyiğin dibine vururduk. Burada konularımız aslında basitti, müzik, çizgi roman ve oyun… Cep telefonları hiç yaygın olmadığı için (T29’um vardı ama okula getirmek yasaktı), herkes birbirleriyle sohbet ediyordu, etmek zorundaydı. Yıldız Savaşları da gündem maddemiz oluyordu, Dream Theater da… İşte o sohbetlerin ardından o gruptaki insanlar iş güç telaşına başladı. Ben de onlardan biri olarak Türkiye’nin sayılı kuruluşlarından Stuff’ın başına geçtim. Belki lise dönemlerinde kimse benim yazıyla ilgileneceğimi tahmin etmezdi fakat ilerleyen sayfalarda göreceğiniz Tuna Bora’nın sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek adını tarihe yazacağını öngörüyorduk. Yakında adını daha çok duyacağımız Tuna, Google’ın çok konuşulan Spotlight serisine dahil olarak VR film ekibinin içinde yer aldı. Hangi cihazları kullandığını ve diğer bilgileri detaylıca genç editörümüz İzel’in röportajında okuyabilirsiniz…

Türkiye’de teknoloji konusu gelişme gösteriyor. Fakat ABD’lierin çok sevdiği “büyük resmi görebilme” konusunda çok adım atmamız gerek. Gelecek elektrikli ve otonom otomobillerde. Düşünsenize işe giderken otonom araçlarda film izleyebilecek, belki de Cihangir’de bir mekanda yemek yemektense bu mobil ortamlarda öğle yemeklerini yiyebilecek hale geleceğiz. Gelecek buraya doğru evriliyor ve buna giden adım da elektrikli araçlarda. Kapsamlı bir dosyaya ek yapan Egemen, elektrikli otomobil denedi ve videosunu hazırladı.

Geçtiğimiz ay geliştiriciler için hareketliydi. Apple ve Google etkinliklerinde önemli duyurular yaptı. Stuff’ta güzel işlere imza atan Doğanay, Türkiye’nin öne çıkan kadın geliştiricileriyle güzel röportajlar hazırlayarak, kadınlara ilham vermeyi amaçladı.

Türkiye’den çıkıp dünyada önemli işler yapan çok yaratıcı isimlerle Cannes Lions’ta tanıştım. Hemen hepsi engelleri aşmanın önemine değindi… Nerede ya da kim olursanız olun, bütün engelleri teknoloji ile aşabiliriz.

Keyifli okumalar dileğiyle…