Aksiyon zamanı

Bu kameralarla hem suyla haşır neşir olun hem de her anınızı ölümsüzleştirin.

Veho Muvi K-2 Pro 

349 dolar / veho-muvi.com

aksiyon2aksiyon1

 

Olayı ne?

K-2 Pro aslında Veho’nun GoPro Hero4 Black modeline uygun fiyatlı bir alternatif sunmasının bir ürünü. Benzer bir görünümü olan bu cihaz 4K ve 2.7K (12 MP görüntü kalitesinde) çekim yapabiliyor. Ancak 4K çekimler yalnızca 15 fps olarak yapılabiliyor ve bu yüzden bir slayt gösterisi gibi hissettirebiliyor. GoPro’yu solladığı tek bir konu var, o da dokunmatik LCD ekrana sahip olması. Böylelikle ayarlar kolaylıkla değiştirilebiliyor. Wi-Fi aracılığıyla bir telefon ya da tablete bağlanmanız gerekmiyor çünkü Muvi uygulaması ile alternatif bir çözüme sahip oluyorsunuz.

 Ne kadar iyi?

Görüntüler bir sonraki incelememizde yer verdiğimiz Panasonic’ten çok daha iyi. Çünkü daha berrak ve keskin. Bir de daha iyi bir renk reprodüksiyonuna sahip. Videolar özellikle ışık iyi olmadığında çok iç açıcı olmasa da daha sonra yapılacak renk düzenlemesiyle iyileştirilebilir.

15 fps ile çekim yapan 4K video özelliği tıpkı dalgalı bir deniz gibi keyif almanızı zorlaştıracak türden olsa da 30 fps çeken 2.7 K video özelliği çok kullanışlı ve etkileyici bir biçimde detaylı.

Kutuda yer alan tripod gibi aksesuarlar size GoPro kullanıyormuşsunuz hissiyatı verebilir ve başka aksesuarlara yatırım yapmanıza gerek olmadığını düşündürebilir. Ancak yine de su geçirmez kılıfa sahip olmanız faydalı olacaktır.

 Teknik özellikler

Video 4K @ 15fps, 2.7K @ 30fps, 1080p @ 60fps, 720p @ 120fps

Görüntü 12MP Ekran Touch LCD Wi-Fi Var Hafıza microSD

Boyutlar 60x40x23 mm, 84 gr

Batma anında…

Veho, K-2 Pro’nun sağlamlığı konusunda büyük laflar etmiyor. Yine de cihaz “hava koşullarına dayanıklı” silikon kılıfıyla geliyor. İsterseniz ek olarak su geçirmez kılıf alarak cihazınızı toz ve sudan koruyabilirsiniz.

Şarjı dert etmeyin

K-2 Pro’da çıkarılabilir batarya bulunuyor.Böylelikle batarya değişimi yapmak çok kolay.

Stuff Görüşü: GoPro standardında olmasa da uygun fiyatlı ve kullanışlı

 

Panasonic HX-A1M  154 dolar / panasonic.com

aksiyon3aksiyon4

Olayı ne?

Uygun fiyata sahip bu Panasonic işleri sade tutuyor: 4K çekim yok, bir avuç dolusu ayarlama var ve gövdesinde sadece 3 tuş bulunuyor.

Geliştirilmiş görüntüsü ve hafifliğiyle, diğerlerine göre kask kullanımı açısından daha uygun.
Çok ekstrem spor yapan kişiler için uygun değil. Su geçirmezliği ise 1.5 metreye kadar ve bunu geliştirmek için kılıfı yok. 128 GB’a kadar yükseltilebilen microSD kapasitesine sahip. Bu da en yüksek kalitede 1000 saat üstünde videoyu saklayabileceğiniz anlamına geliyor (1080p @ 30fps).

 Ne kadar iyi?

Veho ve GoPro kadar olmasa da HX-A1M de, düzgün ışıkta oldukça başarılı videolar çekiyor.

1080p görüntüler birazcık grenli  gibi. Ses kalitesi de yine ortalama denilebilir.

Yine de geniş açılı lens sayesinde görüntü kareniz içine pek çok şey yerleştirebilirsiniz. Sadece fiyat etiketi sebebiyle bile bu kamera hakkında çok eleştirel olmak doğru olmaz.
Yalnızca 2.66 MP görüntü kalitesine sahip fotoğraflara sahip oluyorsunuz. Bu açıdan akıllı telefonunuzla daha iyi görüntüler çekebilirsiniz aslında.
HX-A1M’i başarılı bir şekilde kontrol edebilmeniz için bir telefona ya da tablete ihtiyacınız olacak.  Panasonic’in Wi-Fi aracılığıyla kameraya bağlanan mobil uygulamasını deneyin.

Teknik özellikler

Video 1080p @ 30fps,
720p @ 60fps Görüntü 2.66MP

Ekran Yok Wi-Fi Var

Hafıza microSD

Boyutlar 26x26x83.1 mm, 45 gr

Çok kullanışlı

Standard tripod yuvası ve ‘Multi Mount’ kutuyla birlikte geliyor. HX-A1M kask ve düz yüzeylere rahat oturuyor. İsterseniz Velcro bant ile sırt çantanızın kayışına da takabilirsiniz.

Aman su sıçratmayın!

Panasonic’in kart girişi ve USB şarj girişi kılıfının tam arkasında  yer alıyor. Bu da su girişine sebep olacağı için dikkatli kapatmakta fayda var.

Bisiklet sevdalıları için

Stuff Görüşü:  Hem hafif hem de fiyat etiketindeki rakamlar düşük

GoPro Hero4 Black Edition  499 dolar / shop.gopro.com

aksiyon5aksiyon

Olayı ne?

Hero4 Black, aksiyon kameralarındaki unvanı dillere destan GoPro’nun en başarılı modellerinden bir tanesi. Küçük olduğuna bakmayın çünkü 30 fps olarak 4K ve 240 fps olarak 720p  video kaydedebiliyor. Pek çok açıdan ilk sırada yer verdiğimiz Veho’yu andırıyor: Çıkarılabilir batarya, su altında çalışma ve aynı lens yuvası…

Tabii aralarında bazı farklılıklar da yok değil: GoPro’nun su geçirmez gövdesi var ancak ekranı yok. Bu yüzden ayarları değiştirmek ya da çektiğiniz fotoğrafları görüntülemek için mobil uygulama kullanmalısınız.

 Ne kadar iyi?

Hero4 Black’in görüntü kalitesi cüzdanınızı boşaltan fiyat etiketini suçsuz çıkarıyor. Çok iyi bir otomatik pozlandırmaya sahip. Yani kapalı bir mekandan açık ve parlak bir alana, ışığı düşünmeden geçiş yapabilirsiniz.Renk doygunluğu ve detaylar da cihazın güçlü yanlarından… Düşük ışık yetenekleri ise gün ışığı kaybolmaya yüz tuttuğunda bile size işe yarar görüntüler sunacağı anlamına geliyor. Protune video moduyla gelen cihaz post prodüksiyon aşamasında daha detaylı renk düzeltmelerine imkan veriyor.

Eğer çok profesyonel çekim yapmayacaksanız daha uygun fiyatlı ürünlere göz atsanız iyi olur.   (Alternatif olarak; GoPro’nun dokunmatik LCD ekrana sahip Hero4 Silver modeli olabilir.)
Teknik özellikler

Video 4K @ 30fps, 2.7K @ 60fps, 1080p @ 120fps, 720p @ 240fps

Görüntü 12MP Ekran Yok Wi-Fi Var Hafıza microSD Boyutlar 71.3×71.1×39 mm, 152 gr

Doğru yatırım

GoPro çok farklı türde lens yuvası ve aksesuar yelpazesine sahip. Eğer şirketin ‘ekosistemi’ne yatırım yaptıysanız Hero4 Black alırken karlı çıkabilirsiniz.

Stuff görüşü: Aralarında en iyisi bu! Ama fiyatı biraz düşündürebilir…

Aksiyon tutkunları için

Koşmaya devam

Hero4 Black’in bataryası 1.5 saat 1080p kayıt ya da 50 dakika 4K çekim imkanı veriyor.

Stuff görüşü:  Aralarında en iyisi bu! Ama fiyatı biraz düşündürebilir…

Bu inceleme dosyası Stuff Türkiye Temmuz Sayısında yayınlanmıştır.