Ele avuca sığmıyor: Panasonic TZ100

4K gücü kompakt bir gövde ile buluştu; Panasonic’in son gözdesi, seyahat severlerinse göz bebeği

 699 dolar / panasonic.com

panasonic3  panasonic4

  • Eğer sıklıkla tatile çıkan birisiyseniz, Panasonic TZ100 en ideal yol arkadaşınız olabilir. Büyük ve tek sensörde toplanmış; 10x optik zoom, RAW fotoğraf çekebilmesi ve 4K video özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kolay taşınabilir boyutları ve tasarımına, güçlü bir performans eşlik ediyor.

 

  • TZ100 kesinlikle iyi tasarımlı bir kamera. Gövdesi düz metal ve lens çerçevesini sağ taraftan ayarlayabiliyorsunuz. Geniş ayar seçeneği sayesinde ideal ayarı bulup çekimleriniz sırasında ortaya çıkacak problemleri ortadan kaldırabilirsiniz.

 

  • Arka paneli baktığımızda 3 inç dokunmatik ekranın domine ettiğini görüyoruz. Elektronik kadrajı sayesinde sadece iyi kareler yakalamıyorsunuz ayrıca çektiğiniz fotoğraflara tekrar bakabiliyorsunuz.

 

  • Sensörünün boyutu sayesinde ise düşük ışık performansına katkıda bulunuyor. Bu sayede kapalı alanlarda, karanlık ortamlarda bile güzel kareler yakalayabiliyorsunuz. 4K video özelliği ise genel anlamda başarılı gözüküyor. 4K çekimlerinizi 25 fps olarak yapabiliyorsunuz. Bu değer en iyisi değil ama bu tarz makineler için gayet yeterli.

Teknik özellikler

Sensör 1 inç 20.1MP CMOS Lens
10x zoom f/2.8-f/5.9 ISO aralığı 80-25600 Video 4K @ 25fps, 1080p @ 100/50/25/24fps Ekran 3 inç Wi-Fi Evet NFC Yok Ölçüler 111x65x44.3 mm, 310 gr

4K keyfi

panasonic2

4K video klipler çekebilmenizi sağlayan 4K modu sayesinde kendi arşivinizi yaratabilirsiniz. Üstelik 4K sayesinde sizden sonraki nesillere bile kaliteli şekilde aktarabilirsiniz.

 Fokus Pokus

panasonic1

8MP 4K çözünürlüğünde çalışıyor fakat hoş görünen ve keskin fotoğraflar yakalayabiliyorsunuz. Arka plana ya da ana öğeye odaklanma özelliği ise fotoğrafların derinliğini arttırıyor.

Stuff GÖRÜŞÜ: Taşınabilir ve güvenilir, seyahat severlerin kamerası

TZ100 kullandığım en iyi kompakt makinelerden biri
Sam Kieldsen: Panasonic’in TZ100 modeli 699 dolar fiyatıyla biraz pahalı olabilir. Bu fiyata giriş seviyesi DSLR modellerden de alabilirsiniz. Diğer kompakt makinelere baktığımızda ise başarılı görüntü kalitesi, zoom performansı açısından bu cihaza yaklaşabilen çok fazla cihaz yok. Ufak tefek olması sabit lensinin birçok eksikliğini kullanıcısına unutturuyor. Sürekli hareket halinde olanlar için ideal.

 

Bu yazı Stuff Temmuz 2016 sayısında yayımlanmıştır.