Ön İnceleme: Leica M-D

Leica yeni dijital kamerasını tanıttı ama eksik bir şeyler var…

6000 dolar (Sadece gövde) / leica-camera.com

leica

Ekran yok, stres yok

Leica’nın cümleleriyle ifade etmemiz gerekirse, makinenin arka kısmından ekranı kaldırmak M-D kullanıcılarına “fotoğrafçılığın gerçek temellerine odaklanmaları” konusunda yardımcı olacak. Terimsel olarak; diyafram, perde hızı ve diğerleri… Ve elbette kompozisyon. Cihazda canlı görüntüleme imkanı ve kurcalayabileceğiniz dijital ayarlar yok. Çektiğiniz fotoğrafı görebilmek için eve kadar sabredip SD kartını bilgisayarınıza takmanız gerekiyor. Bunu yapsanız bile M-D yalnızca RAW olarak çekim yaptığı için sanal karanlık odanıza gitmeli ve fotoğraflarınızla ilgilenmelisiniz.

Bu kamerayla, Snapchat kullanırken yaptığınız çirkin yüz ifadeli fotoğraflarınızı çekerken bir kez daha düşünmeniz gerekebilir.

leica2-kamera-m-d

Kullanıcısına yararı ne?

Elbette güzel bir biçimde işlenmiş fotoğraflardan bir seçki… Cihazın arka kısmında dikkat çeken bir ISO ayarı var. Bununla ekran ve perde hızının nasıl olması gerektiğini belirleyebilirsiniz. Leica M lenste, diyafram ve perde hızı halledilmiş . İçinde Leica’nın 24MP
CMOS sensörü ve Maestro görüntü işlemcisi var. Bu da demek oluyor ki ayarlarını doğru yaparsanız olağanüstü fotoğraflar elde edebileceksiniz.

Tamamen manuel değil

Etrafınızda kimse yoksa perde hızı ayarını kırmızı ‘A’ya getirip otomatiğe alabilirsiniz. Aralıksız çekim modu sayesinde kompozisyonunuzdaki eksiklikleri ortadan kaldırabilirsiniz. Her şey ters giderse, zamanlayıcıyı kullanarak hep birlikte fotoğraf çekip anın tadını çıkarabilirsiniz.

Bu inceleme ilk olarak Stuff’ın Temmuz 2016 sayısında yayımlanmıştır.