İnceleme: Amazon Kindle Oasis

Türkiye’ye henüz gelmedi ama amazon.com’dan sipariş verip uğrunda günlerce beklenir mi?

289 dolar / amazon.com

amazon-kindle-oasis-inceleme-test

– Her şeyden önce Amazon Kindle Oasis’in fiyat etiketiyle başlasak iyi olur. Eğer Wi-Fi ve 3G versiyonunu alacağım derseniz 500 doları gözden çıkarmalısınız. Peki Wi-Fi olan modelinde durum ne? Sadece Wi-Fi olan modeli de 289 dolarlık fiyat etiketiyle çok ucuz değil. Kindle’ın Paperwhite modelini daha uygun fiyata satın almanız mümkün.

– Yine de varsayalım ki tam bir kitap kurdusunuz… Bu, bir haftada bütün Tolstoy ve Dostoyevski’leri bitireceğiniz anlamına gelmiyor elbette. Tek bir anlama gelebilir, Oasis sizin için en iyi e-okuyucu olabilir.

– Oasis üstünlüğünü büyük ölçüde tasarımı sayesinde elde ediyor. Bir tür plastik polimer maddeden yapılan Oasis elinizdeyken çok kaliteli hissettiriyor.

– Her bir Oasis üç farklı renkli deri kılıfla geliyor. Bunlar: siyah, ceviz ya da merlot. Kılıf ayrıca batarya ömrünü 2 haftadan 9 haftaya çıkararak Oasis’e en uzun batarya ömrüne sahip Kindle olma ünvanı veriyor.

– Oasis 6 inç dokunmatik ekranla geliyor. Ekranın performansı daha düşük fiyata satılan Voyage modeline göre büyük farklılık yaratmıyor. Amazon’a göre Oasis’in arkadan aydınlatması en iyisi olsa da bize göre ciddi farklılık yaratmadı.

Teknik özellikler

Ekran 6 inç 1440×1080 (300ppi)
Dokunmatik ekran Evet
Arkadan aydınlatma Evet
Hafıza 4GB
Batarya ömrü Kılıfıyla 9 hafta, kılıfsız 2 hafta
Boyutlar 143x122x3.4-8.5 mm, kılıfsız 131 gram
Ayaklı kütüphane:

amazon-oasis-kindle-ince

Bu başlık klişe oldu farkındayız ama Oasis’in kapasitesini başka türlü ifade edemezdik. Aylık 10 dolar gibi bir ücret karşılığında 700,000 kitabı yalayıp yutabilirsiniz.

En incesi:

oasis2-kindle-incelik-amazon-e-kitap-okuyucu

Kindle Oasis 3.4 mm inceliğinde ve kılıfı olmadan 131 gram ağırlığında. 188 gram olan Kindle Paperwhite modeline göre belirgin şekilde hafif.

 

Oasis ile sayfaları çok yüklenmenize gerek kalmadan, hafifçe dokunarak değiştirebiliyor olacaksınız.

STUFF GÖRÜŞÜ: Eğer harcayacak çok paranız varsa bu, alabileceğinizin en iyisi

“Ekmek bulamıyorlarsa Oasis kullansınlar”
Robert Leedham

Şu konuda net olmama izin verin: Eğer bir e-okuyucu arıyorsanız, Kindle’ın Paperwhite’ı oldukça iş görecektir. Paperwhite’ta da tıpkı Oasis gibi iyi bir ekran ve arka ışık var. Fiyat etiketi de Oasis’in yarısı. Ama plajda yanınızda mojitosunu yudumlayarak Oasis sayfalarını çeviren birini görünce bana ağlayarak gelmeyin. Neden mi? Çünkü statü tutkunları havalı Oasis’ine gömülmüş olacak. Acımasız ama gerçek…

Bu inceleme ilk olarak Stuff’ın Temmuz 2016 sayısında yayımlanmıştır.