Bu microSD kart cihazlardan daha hızlı

microSD kartlarda daha önce karşımıza çıkan kapasite yarışı şimdilerde hız yarışına döndü. Bu yarışın en önemli oyuncularıysa SanDisk ve Samsung.

UFS_01

Geçtiğimiz günlerde SanDisk’in tanıttığı “dünyanın en hızlı” microSD kartının ardından Samsung, SanDisk’ten daha hızlı okuma ve yazmaya sahip hafıza kartını tanıttı.

32, 64, 128 ve 256 GB hafıza seçeneklerine sahip olan bu kart 3D oyunlar, yüksek çözünürlüklü videolar için tasarlandı. 530 MB/s okuma hızına sahip bu kartın yazma hızıysa 170 MB/s. Kısa bir karşılaştırma yapmak gerekirse SanDisk’in ürettiği en hızlı microSD kartın okuma hızı 100 MB/s iken yazma hızı 90 MB/s.

UFS_02

Samsung’un yeni kartı 1.1 MB büyüklüğündeki 24 JPEG fotoğrafı 7 saniye içinde kaydederken SanDisk’in kartında bunun için geçen süre yaklaşık 32 saniye.

Samsung’un bu yeni kartının hızı etkileyici olsa da son kullanıcı ürünlerinin bu hıza yetişebilmesi oldukça güç. Satış tarihini ve fiyatını açıklamayan Samsung bu kart ile gelecekteki amiral gemileri için şimdiden hazır olmak istiyor.

 

İlgili Yazılar