Pokémon Go’yu bilgisayarda oynamaya ne dersiniz?

Bir oyun için sokaklarda dolaşmaya gerek var mı? Pokémon Go çılgınlığından sonra sıklıkla duyduğumuz bu cümleden sonra bazı geliştiriciler harekete geçti. Bilgisayarınızın başından kalkmadan Pokémon Go oynamak isteyenler için çözüm önerilerimizi sıraladık. Bu yolları uyguladıktan sonra Pokémon Go oynarken kilo alan insan olarak haberlere bile çıkabilirsiniz.

Metod

Bilgisayarınızdan Pokémon Go oynamak için Android emulatör kullanmanız gerekli. Ayrıca telefonunuzdaki GPS sinyallerini değiştiren bir uygulamaya da ihtiyacınız var.

Biz Android cihazımızın ekranını Mac’e yansıtmak için Vysor adını verdiğimiz uygulamayı kullandık.

İşler bu kadar çabuk bitmiyor. Bilgisayar başında olsanız bile yine park ve bahçelerde  Pokemon aramanız gerekli.

iOS kullanıcılarına kötü haberimiz var. iPhone için ekranı yansıtmak için kullandığımız uygulamalar başarılı olmadı. Eğer sizin bildiğiniz bir uygulama varsa sizden haber bekliyoruz.

  1. Telefonun detaylarına girin

android_developer

Yukarıda sıraladığımız işlemler için birkaç detay var. Bunlardan ilki telefonun Geliştirici Modu’nu açmanız gerekli. Bunun için Ayarlar > Cihaz Hakkında adımlarını takip edip cihazın Geliştirici Modu’nu aktif hale getirmeniz gerekli.

Bunları gerçekleştirdikten sonra Ayarlar’a girip Geliştirici seçeneklerine girmeniz gerekli. Bu sekmeyi açtığınızda USB hata ayıklama seçeneğini göreceksiniz. Bu modu aktif hale getirmeniz gerekli. Bu işlem ise ikinci adım.

  • Önemli bir detay daha var. Tüm bunlar için telefonunuz kesinlikle uyku moduna geçmemeli. Bunun için Ayarlar > Ekran > Uyku adımlarını takip edip telefonun her zaman açık olmasını sağlamalısınız.
  1. Vysor’u aktif hale getirin

vysor

Bu adım da oldukça kolay. Buradan indireceğiniz bu uygulama aslında Chrome eklentisi. Bu sayede saniyeler içerisinde kurabilirsiniz. Telefonunuz için Google PlayStore’dan uygulamayı bulup indirip kurmanız gerekli.

Tüm bunları gerçekleştirdikten kısa bir süre sonra telefonunuzun ekranı otomatik olarak bilgisayarınızın ekranında gözükecek.

Dokunmatik ekranın yerine parmaklarınız mouse üzerinde hareket edecek. İlk başta kullanmak farklı gelse bile mouse ile alacağınız sonuç daha başarılı.

  1. Deskomon Go

pokemon-go_2

Telefonunuzu yüz üstü kapatıp bilgisayarınızda işlerinizi takip edebilirsiniz. Eğer çevrenizde Pokémon varsa telefonunuz titreyerek size haber verecek.Ardından birkaç mouse hareketiyle çevrenizdeki Pokémon’ları yakalayabilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızın başından kalkarsanız telefonun bağlantısını kesip sokaklarda Pokémon yakalayabilirsiniz.