Akıllı telefonunuzu yanlış şarj ediyor olabilirsiniz

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük dertlerinden bir tanesi gün geçtikçe bataryalarının performansında yaşanan düşüş. Bunun altında yanlış şarj alışkanlıkları bulunuyor.

Batarya üreticisi Cadex firması lithium-ion bataryaların yanlış şarj alışkanlıklarını sıraladı. Battery University olarak da tanınan firmanın doğru şarj önerileriyse şu şekilde:

Şarj olduktan sonra enerji bağlantısını kesin

charge-phone

En sık yapılan hatalardan bir tanesi batarya %100 dolduğu halde hala şarj aletine bağlı kalması. Özellikle gece yatarken telefonu şarja takanlar bu hataya sıklıkla düşüyor. Bu durumu firma spor yapan insanla örnekliyor. Uzun süre yapılan spordan sonra sporcunun ara verip kaslarını dinlendirmesi gerekli. Eğer saatler boyunca devam ederseniz performansınız ciddi oranda düşecektir.

%100 şarj etmek zorunlu değil

wireless-charging-battery-ubeam

Battery University’nin yaptığı bir diğer uyarıysa li-ion bataryaların tam şarj olmadan da benzer performanslarını sürdürebildiği yönünde. Ayrıca tam şarj etmek için uğraşıldığında batarya yüksek voltaj altında daha çok yorulacak.

Her zaman şarj edebilirsiniz

battery

Birçok kullanıcı telefonlarını şarj etmek için bataryaların %10’un altına düşmesini bekliyor. Lithium-ion bataryalarda ise kullanıcılar bataryalarını diledikleri zaman şarj edebilir. Gün içerisinde defalarca şarj edip, şarjdan çıkartabilirsiniz.

Serin tutun

apple-leasthercases-1024x768

Akıllı telefon kullanıcıların düştüğü en büyük hatalardan bir tanesi de telefonlarını şarj ederken koruma kılıflarıyla birlikte şarj etmek. Apple da bu uyarıda bulunan firmalardan bir tanesi. Bu sayede telefonun ısınmasını azaltabilirsiniz.