Mercedes’ten geleceğin otobüs teknolojisi

Mercedes Benz’in otonom otobüs teknolojisi olan CityPilot, Hollanda’da şehir sokaklarında ve otoyollarında test edşlmeye başlandı. Future Bus isimli konsept Amsterdam ve Schiphol havalimanı arasındaki 20 km’lik Bus Rapid Transit rotası üzerinde hareket etti. Bu rota üzerinde trafik işaretleri, kavşak ve yaya yollarında herhangi bir insan müdahalesinde bulunmadan sıkıntısız hareket etti.

CityPilot platformunun temelinde Daimler’in Highway Pilot otonom sistemi kullanılıyor. GPS, radar ve çok sayıda kamera kullanan sistem trafik akışına göre kendisini yönetebiliyor. Otonom hareket eden otobüs 70 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

mercedes-benz-future-bus

Yasal mevzuattan ötürü acil durumlar için bir sürücü bulunmak zorunda. Diğer otonom araçlar gibi otobüs de şehrin ağıyla irtibat halinde hareket ediyor. Ayrıca kameralar geçtiği yolları sürekli kaydederek bir sonraki sürüş için bilgiler kullanılıyor.

Weltpremiere: Mercedes-Benz Future Bus mit CityPilot – Meilenstein auf dem Weg zum autonom fahrenden Stadtbus

Mercedes’in popüler şehir içi otobüsü Citaro üzerine geliştirilen bu otobüsün tasarımında ufak tefek değişiklikler de mevcut. Örneğin otobüsün içerisinde kullanıcılar rahatlıkla telefonlarını kablosuz olarak şarj edebilecekler.