Kahve bağımlıları için en iyi kahve makineleri

Her sabah 3. dalga kahvecilerin hazırladığı kahvelerden evinizde yudumlamak isterseniz bir kahve makinesi satın almalısınız. Ancak piyasada yüzlerce farklı kahve makinesi bulunuyor. Hangileri harcayacağınız paralara değerek size en taze kahveyi demleyecek? İşte sizin için seçtiklerimiz…

1-en-iyi-kahve-makineleri

Sage, Barista Express 

720 dolar

sage-kahve-makinesi

İngiliz şef Heston Blumenthal tarafından tasarlanan bu kahve makinesi ABD’de Breville ismiyle, İngiltere’deyse Sage markasıyla biliniyor ve sizlere evlerinizde kahve demleme konusunda büyük bir sıçrayış yaşatma niyetinde. 

Metal görünümüyle oldukça lüks hissettiren makine yalnızca şık bir espresso makinesi değil. Aynı zamanda sizin için kahve çekirdeklerini öğüterek size en taze kahveyi hazırlıyor. 

Panasonic NC-ZA1 

520 dolar

3-kahve-makinesi-panasonic

Yukarıdaki Sage kahve makinesinin olduğu gibi Panasonic NC-ZA1 makinesinin de felsefesi “çekirdekten kupaya”. Cihaz tüm haldeki kahve çekirdeklerini alıyor, öğütüyor, sıcak suda demliyor ve size bir kupa dolusu kahve keyfi hazırlıyor. 

Eski tarz makinelerden farklı olarak NC-ZA1 modeli tüm süreci otomatik gerçekleştiriyor ve dokunmatik ekranı aracılığıyla kontrol edilebilir yapıyor. 

Jura E8

899 dolar

jura-kahve-makinesi

Kağıt filtreleri ve kahve sürahilerini çöpe atma zamanı geldi. Çünkü bunların yerini çekirdekten kupaya temasıyla çalışan kahve makineleri doldurmaya hazır. Jura E8’de bu tür bir kahve makinesi. 2 yıl içinde de fiyatını çıkarıyor. Renkli ve parlak ekranı var ve buradan farklı kahve alternatiflerini seçebiliyorsunuz. 

Cihazın JURA Coffee isimli bir de Android ve iOS uygulaması bulunuyor. 

Eğer kahve bağımlılığı dereceniz mahallenizdeki kahvecideki baristanın isminizi ve sipariş edeceğiniz kahveyi bildiği derecedeyse E8 modelini ciddi ciddi düşünmelisiniz. 

De’Longhi Nescaf” DOLCE GUSTO JOVIA

180 dolar 

delonghi-kahve-makinesi

Hem kurulumu hem de kullanımı oldukça basit olan cihazda öncelikle su tankını soğuk suyla dolduruyorsunuz. Ardından seçtiğiniz kahve kapsülünü yerleştiriyor ve çalıştırıyorsunuz. Rengi kırmızıdan yeşile döndüğünde makineniz hazır. 

Jovia kahve bağımlılığı yüksek seviyedekilere pek hitap etmeyebilir ama basitliği ve pratikliliğiyle pek çok kahve severin gönlünü kazanabilir.

Morphy Richards Accents Espresso

85 dolar

Morphy-Richards-kahve-makinesi

Çok büyük bir mutfağınız varsa ve tezgahlarınızı dolduracak çok büyük ve göz alıcı makineler arıyorsanız Morphy Richards makinesi ile tanışın. 

Makine hem tek hem de double espresso shot’ları sağlayabiliyor ve aynı anda iki ayrı kahve yapabiliyorsunuz. Ayrıca kahve köpürtmek için bir çubuk yer alıyor. Su tankı da sizi sürekli su ekleyin uyarısı vererek rahatsız etmiyor çünkü 1.2l kapasiteye sahip. Fiyatı da bu nitelikte bir kahve makinesi için oldukça uygun.  

Smarter Coffee

240 dolar 

smarter-coffee-akıllı-kahve-makinesi

En akıllı cihazlardan biri olmasa da Smarter Coffee size kahve standartlarına göre akıllı bir cihaz sunuyor. Ücretsiz uygulaması ve Wi-Fi aracılığıyla evinizdeki cihazınızı herhangi bir yerden kontrol etmeniz mümkün. Cihazda alarm kurabiliyorsunuz. Bu sayede siz sabah uyanmadan önce taze demlenmiş kahvenizi hazırlayabiliyor. Ya da siz evinize ulaşmadan sizin için kahveyi hazır edebiliyor.