Pera Müzesi ve Vikipedi arasında ortaklık: VikiPera

Pera Müzesi, web ansiklopedisi Vikipedi iş birliğiyle yeni bir dijital projeyi hayata geçiriyor. Vikipedi’nin Türkiye’de ilk defa, Pera Müzesi iş birliğiyle gerçekleştireceği GLAM projesi kapsamında tüm katılımcılar, Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar koleksiyon sergisindeki eserler hakkında içerikler hazırlayacak.

Yerel bir Vikipedi oluşumu olan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) ve Pera Müzesi iş birliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında eserlere Vikipedi üzerinden en geniş katkıda bulunan beş yazar Pera Müzesi tarafından ödüllendirilecek.

pera-müzesi

VikiPera” Türkiye’deki Vikipedi yazarlarının Pera Müzesi’nde yer alan eserler hakkında oluşturacakları içeriklerle dijital bir sanat projesine katkıda bulunmalarını hedefliyor. 

pera-müzesi-fausto-zonaro

İngiliz elçisinin kızı tahtırevanda / FaustoZonaro

Yarışmaya Katılmak için Ne Yapmak Gerek?

Yarışmaya katılmak için Vikipedi’ye üye olmak yeterli.

Ardından http://bit.ly/2920Gnh linkinde duyurulacak olan projenin sayfası üzerinden belirlenen eserler hakkında içerik oluşturulabilecek. Pera Müzesi, 15 Ağustos tarihine dek Vikipedi kriterlerine göre, “iyi yazılmış, kapsamlı, doğru, tarafsız ve kalıcı” içerikleriyle yarışmaya dahil olan herkese proje sonunda küçük hediyeler verecek. İçeriklere en geniş katkıda bulunan ilk beş kullanıcıyı ise özel hediyeler bekliyor.

“VikiPera” projesi tamamlandığında Pera Müzesi’nde sergilenen Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’da yer alan eserlerin Vikipedi içeriğine karekod aracılığıyla sergi galerisinden de erişim sağlanacak. Ziyaretçiler, eserlerin künyesine eklenecek karekodu telefonlarından okutarak doğrudan Vikipedi sayfasında bulunan içeriğe yönlendirilecek. Böylece eserler ile ilgili en doğru ve tarafsız bilgiye müze ziyareti sırasında da ulaşılabilecek. 

VikiPera projesine katılım için son tarih: 15 Ağustos.