Operatörler Ortak Altyapı Şirketi kurmayı planlıyor

Türkiye telekomünikasyon sektörünün önde gelen şirketleri Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat ve Serbest Telekomünikasyon İşletmeleri Derneği üyesi şirketler bir karar alarak ortak bir altyapı şirketi kurmak için görüşmelere başladı.

Telekomünikasyon sektörü açısından oldukça önemli olan bu karar Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Vodafone CEO’su Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak’ın bulunduğu toplantıda açıklandı.

ortak-altyapı-şirketi

Çok sayıda operatör tarafından gündeme getirilen Ortak Altyapı Şirketi’nin (OAŞ) kurulması için bir araya gelen taraflar telekomünikasyon altyapılarının en etkin şekilde kullanılması ve geliştirilmesi ile sektördeki tüm şirketlere sektör altyapısının uygun şartlarda ve adil olarak sağlanması için bu projeyi desteklediklerini belirtti.

OAŞ’ın kurulması için çalışmalar yürütülecek ve bu çalışmalar başta Rekabet Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu olmak üzere ilgili mevzuatta öngörülen tüm düzenlemelere, izinlere ve yetkilendirme şartlarına uygun bir şekilde yürütülecek.