Instagram’da taciz içeren yorumları engelleyebileceksiniz

Popüler fotoğraf paylaşım sitesi Instagram, tacize karşı geliştirdiği yeni yapısı üzerinde çalışıyor ve birkaç hafta içerisinde bu yeni özelliği kullanıma sunmayı planlıyor.

Washington Post’un haberine göre Instagram kullanıcılarının her biri engellemek istediği sözcükleri belirleyebilecek. Bu sayede engellediğiniz kelimelerden biri size gelecek yorumda kullanıldığında Instagram bunu otomatik olarak engelleyecek.

Istagram’ın bu yeni özelliği sosyal medya mecraları içerisinde de kendi farkını kanıtlıyor. Mesela Twitter’ın şimdilik bunun için bir çabası dahi yok. Ancak sanal ortamdaki tacizin ne kadar büyük bir sorun olduğu biliniyor ve sosyal medya platformlarının buna duyarsız kalması taciz olaylarının artmasına sebep oluyor.

instagram-yorum

Yeni özelliğin ilk başlarda kusursuz bir şekilde çalışmasını beklemek doğru olmaz ama Instagram’ın böyle yeni bir araç yaratması bile sosyal medyada taciz konusu için büyük bir adım niteliği taşıyor.

Taciz içeren yorumları engelleme özelliği şimdiden birkaç ünlü isim tarafından kullanılmaya başlandı. Mesela Taylor Swift yorum olarak gelecek tüm ‘yılan emojilerini’ engelledi.