Pagani’den Huayra’ya aerodinamik dokunuş: Huayra BC

Eğer otomobillerle yakından ilgilenen birisi değilseniz Pagani markasını duymamış olmanız oldukça olası. İtalyan Horacio Pagani tarafından ilk olarak 1999 yılında üretilen Pagani markası ürettiği yüksek performansa sahip hyper spor otomobilleriyle tanınıyor.

pagani-huayra-bc-10

İlk olarak Zonda modeliyle tanıdığımız marka son olarak Huayra modelini tanıtmıştı. Zonda modelinin pistler için üretilen Zonda R ve Zonda Cinque modelinden elde edilen tecrübeler doğrultusunda Huayra’nın da pist ve özel günler için Huayra BC modelini ortaya çıkardı.

pagani-huayra-bc-5

Mercedes AMG’den alınan 750 bg güç üreten V12 motora 7 ileri otomatikleştirilmiş şanzımanı eşlik ediyor. Bu sayede hem performanstan hem de konfordan ödün vermeyen Huayra BC’nin tasarımı kadar egzoz sistemi de ilgi çekmesine yardımcı oluyor. Titanyumdan üretilen bu egzoz motordan çıkan gazları çok engellemediği iççin otomobil tutkunlarının kulaklarını mest edecek sesler çıkartıyor.

pagani-huayra-bc-9

Sabit tavana sahip olan özel aerodinamik eklentilere sahip. Bu sayede siz hareket halindeyken rüzgarın sizi daha fazla yere yaklaştırıp yoldan çıkmanızı engelliyor. Ayrıca aerodinamik eklentiler otomobilin dev motorunun ısınmasının önüne geçiyor.

pagani-huayra-bc-4

İlgili Yazılar