Galaxy Note 7’mi iPhone 6s Plus’mı? I İlk karşılaştırma

Samsung’un telefonlarını tasarlarken Apple’dan esinlendiği günleri hatırlıyorsunuz değil mi? O günler şimdi geride kaldı hatta Apple, Samsung’tan etkilenerek iPhone 6/6s Plus’ı piyasaya çıkardı.

Ezeli rekabetin son düellosu ise Galaxy Note 7 ile iPhone 6s Plus arasında gerçekleşiyor. Peki kazanan kim olacak?

Tasarım

note7 vs iphone 6s plus

iPhone 6s Plus artık yaşlandığını göstermeye başladı. iPhone 6 Plus’tan farklı olmayan tasarımı artık rekabette geri kaldığı unsurlardan bir tanesi. Ayrıca çok geniş olması ele oturması konusunda sıkıntı yaratıyor.

Ringin diğer köşesindeki Galaxy Note 7 ise kıvrımlı ekranı, kıvrımlı cam arka kısmı sayesinde ilk bakışta kendisini sevdiriyor. Büyük kasasına rağmen kullanıcıların kullanım performansını etkileyecek dezavantajı bulunmuyor.

Kazanan: Galaxy Note 7

Ekran

note7 vs iphone 6s plus.5

 

Ekran konusunda Samsung’un Galaxy S6’dan bu yana büyük sıçrama içinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu sıçrama Note 7’de de devam ediyor. Note 7’nin AMOLED ekranı 2K çözünürlüğe sahip. Ekran renkleri çok canlı verirken siyahların derinliğini kullanıcısına çok başarılı şekilde gösteriyor.

iPhone 6s Plus bu zamana kadar iPhone ailesinin en iyi ekranına sahip. 5.5 inçlik ekran 1080p çözünürlüğe sahip. Renkleri çok doğal veren ve başarılı kontrast oranına rağmen Note 7’ye yetişemiyor. Apple’ın ekran konusunda Samsung’tan ders alması gerekli.

Kazanan: Galaxy Note 7

Kamera

note7 vs iphone 6s plus 2

Galaxy Note 7’de Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’de karşımıza çıkan sensörler yer alıyor. Note 6’da 16 MP kamera kullanılmasına rağmen yeni modelde 12 MP kamera karşımıza çıkıyor. Fakat f/1.7 lens açıklığı ve 1.4 μm  piksel boyutu sayesinde görüntü kalitesi daha başarılı. iPhone 6s Plus’ta da 12 MP kamera kullanırken f/2.2 lens açıklığına ve 1.22 μm piksel boyutuna sahip. Bu sayede Note 7’nin kamerası daha fazla ışık alabiliyor ve düşük ışıkta bile daha başarılı sonuçlar veriyor.

Her iki telefon da optik görüntü sabitleyici ve 4K video kayıt özelliğine sahip. Karşılaştırmanın her iki konuğu da günümüz akıllı telefon kullanıcısının ihtiyaçlarını karşılarken Galaxy Note 7 birkaç adım öne çıkıyor.

Kazanan: Galaxy Note 7

Performans

note7 vs iphone 6s plus 4

Burada “Android mi iOS mi?” sorusuna cevap aramayacağız. Her iki işletim sistemi de başarılı özelliklere, kullanıcı dostu arayüze sahip.

iOS’in ekosistemi her ne kadar kullanıcı dostu olsa da kişiselleştirme konusunda Android’in gerisinde kalmaktan kurtulamıyor. Android cephesindeyse bazı uygulamaların iOS’te olduğu kadar verimli çalışmadığı bilinen bir gerçek. Fakat sizin yapmak istediklerinize verdiği yanıtlar daha başarılı.

İşlemci performansına baktığımızda ise iPhone 6s Plus’ta kullanılan A9 işlemci ve 2 GB RAM’in benchmark skorları Galaxy Note 7’de kullanılan Exynos işlemci ve 4 GB RAM’in benchmark skorlarının çok gerisinde kalsa da günlük kullanım sırasında bu farkı anlamanız oldukça güç.

Kazanan: Beraberlik

Ekstralar

note7 vs iphone 6s plus 3

Galaxy Note 7 ekstra sunduğu özelliklerle dikkat çekiyor. S Pen kalemi sayesinde çizimler yapabilir, el yazınızla notlar alabilir veya sevdiğiniz videodan kendinize GIF’ler yaratabilirsiniz.

Ayrıca Gear VR ile Note 7 kullanıcıları sanal gerçeklik dünyasına giriş yapabilirken, kablosuz şarjla telefonlarını şarj edebilir. Rekabette öne çıkaran diğer aksesuarlarsa IP68 sertifikasına sahip su geçirmezlik ve microSD kart desteğinin olması.

Apple’da  ise 3D Touch teknolojisi sayesinde ekrana uyguladığınız basınca göre kısa yolları kullanabilir, dilerseniz uygulamaları daha performanslı kullanabilirsiniz.

Ekstra sunulan özellikler kullanıcıların tercihlerini oldukça etkiliyor ve burada Samsung kesinlikle öne çıkıyor.

Kazanan: Galaxy Note 7

Karar

note-7-fish-tank

Apple hayranları için iPhone 6s Plus kesinlikle en başarılı phablet olarak gözükse de rekabette Galaxy Note 5 ile denk olduğu gözüküyor. Note 7 yenilikleri ve artı özellikleri sayesinde rekabeti bir adım ileri taşımış durumda.

Note 7 konforlu kullanımı, başarılı kamerası, yüksek performanslı ekranı, microSD desteği ve S Pen sayesinde iPhone 6s Plus’a büyük fark atıyor.

Apple’ın uygulama konusunda Android telefonlara karşı üstünlüğü olsa da rekabette öne çıkması için yeterli olmuyor. Eylül ayında tanıtılacak olan yeni iPhone modellerinden sonra rekabet yeniden şekillenecektir.

Kazanan: Samsung Galaxy Note 7