Microsoft’un yeni oyun konsolu Xbox One S Türkiye’de

Microsoft’un yüzde 40 oranında küçülen ve yenilenen oyun konsolu Xbox One S, dünya ile aynı anda 2 Ağustos’tan itibaren Türkiye’de de satışa sunuldu. Xbox One S, Bluetooth özelliğine sahip yeni nesil kumanda kolu, 4K ve HDR desteği ile geliyor.

XboxOneS_microsoft

Bluetooth destekli kumanda

Xbox One S ile birlikte Bluetooth desteğine sahip kablosuz kumanda ile kapsama alanı 5.5 metreye ulaşırken, oyuncular kumandayı Windows PC ile de kullanma fırsatı yakalıyor. Ayrıca konsol gibi beyaz renkte olan bu kumandanın arkasında dokulu tutma noktaları da var.

XboxOneS-bluetooth-kumanda

4K desteği 

4K Ultra HD video desteğiyle Gears of War 4 ve Forza Horizon 3 gibi oyunlarda daha zengin, daha parlak renklerle oyunların görsel keyfi artıyor. Açık renkler ile koyu renkler arasında daha yüksek kontrast oranı sağlayan Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntüleme teknolojisi ile oyunların gerçek görsel derinliğini ortaya çıkarıyor. Oyunseverler, 4K içerikleri Netflix ve Amazon Video ile çevrimiçi yürüterek Ultra HD Blu-ray filmleri Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntüleme ile göz alıcı görsel kalitede izleme şansına sahip olacak.

xbox_2

Türkiye pazarına 2 TB kapasiteye sahip özel ve sınırlı sayıda üretilmiş sürümle giriş yapan Xbox One S, 1.899 TL fiyat etiketiyle sadece MediaMarkt mağazalarında satışa sunuldu. 

Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilen etkinlikte Stuff ekibi olarak XBox One S ile ilk kez bir araya geldik ve test ettik:

 Xbox One S’in detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.