Galaxy Note 7 mi Galaxy S7 Edge mi? I İlk karşılaştırma

Samsung’un Galaxy Note 5 yerine çıkardığı Galaxy Note 7 aile içerisinde kardeş kavgasına neden olacak gibi gözüküyor. Markanın bir diğer kıvrımlı ekrana sahip dev telefonu Galaxy S7 Edge ile kağıt üzerinde birbirine çok yakın özelliklere sahip olan Galaxy Note 7 bakalım bu savaştan galip ayrılabilecek mi?

Tasarım

Screen Shot 2016-08-08 at 17.53.07

Galaxy Note 7, S7 Edge’ten çok büyük farklarla ayılmıyor. 5.7 inç ekrana sahip olan Note 7’nin ekranı S7 Edge’in 5.5 inç ekranından çok az büyük. Bunu rakamlarla açıklamak gerekirse Note 7, S7 Edge’ten 3 mm daha geniş, 1 mm daha uzun ve 0.2 mm daha kalın. Bir diğer farksa Note 7 12 gram daha ağır.

Note 7’nin arkaya kıvrılan ekranı daha simetrik bir görünüm sağlamanın yanında daha rahat kullanıma sahip. Ufak tefek artılar sayesinde Note 7 bir adım ileri çıkıyor.

Kazanan: Galaxy Note 7

Ekran

Screen Shot 2016-08-08 at 17.53.16

Her iki telefonda kıvrımlı Quad HD ekran kullanılıyor. Fakat Note 7’nin 0.2 inç daha büyük olması inç başına düşen piksel sayısını düşürüyor. ( Note 7 – 518 ppi / S7 Edge -534 ppi)

Bu ufak farkı kullanım sırasında hissetmek oldukça zor. Her iki telefonda da kullanılan AMOLED ekran sayesinde oldukça yüksek görüntü deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Note 7’nin ekranında kullanılan kıvrımlar kardeşinden daha az. Bu sayede daha düz ekrana sahipmiş hissi ortaya çıkıyor. Eğer Samsung’un diğer kıvrımlı telefonlarını kullandıysanız ne demek istediğimizi daha rahat anlayacaksınız.

Kazanan: Galaxy Note 7

Kamera

Screen Shot 2016-08-08 at 17.53.25

Telefonların arka yüzünde bulunan kameralar tek yumurta ikizi. Her iki modelde 12 MP arka kamera, f/1.7 lens açıklığı ve 1.4μm boyutunda piksellere sahip.

Asıl fark ise telefonun ön yüzünde. Her iki modelde de 5 MP ön kamera olsa bile Note 7 iris tarama özelliğine sahip. Bu sayede telefonunuzun gözlerinizi tarayarak açılmasını sağlayabilirsiniz. Oldukça güvenli bir yol olsa da parmak izi okuyucusu daha hızlı bir yöntem. Aradaki tek fark bu.

Kazanan: Galaxy Note 7

Ekstra özellikler

Screen Shot 2016-08-08 at 17.53.33

Her iki telefon da kablosuz şarja, IP68 su geçirmezlik sertifikasına ve microSD kart yuvasına sahip. Fakat her iki modelin kendince daha güçlü olduğu noktalar mevcut.

S Pen, Note 7’nin en kuvvetli silahı. Kilitli ekranda el yazınızla notlarınızı alabilir, videolarınızdan GIF’ler hazırlayabilir, kelime çevirisi yapabilirsiniz. Bu sayede telefonunuzu daha verimli kullanmanız mümkün hale geliyor.

Galaxy S7 Edge’in çok güçlü olmayan silahı ise 3600 mAh’lık bataryası. Note 7, 3500 mAh’lık bataryası, daha geniş ekranı nedeniyle bekleme ve kullanım süresi konusunda S7 Edge’in gerisinde kalıyor. Fakat bu fark birçok kullanıcının günlük kullanımını etkileyecek kadar yüksek değil.

Kazanan: Galaxy Note 7

Performans

Kamerada karşımıza çıkan benzerlik performansta da karşımıza çıkıyor. Her iki modelde de Exynos işlemci, 4 GB RAM yer alıyor. Bencmark skorlarında çok ufak farklar olsa da kullanım sırasında iki cihazın performansı birbirine paralel.

İşletim sistemleri de benzer şekilde aynı. Android 6.0.1 üzerine geliştirilmiş TouchWiz arayüzü her iki cihazda aynı performansı sergiliyor. Tek fark ise Note 7’nin Android 7.0 Nougat işletim sistemini daha önce alacak olması.

Kazanan: Beraberlik

Karar

Screen Shot 2016-08-08 at 17.53.39

Karşılaştırma sonuçlarına baktığımızda Galaxy Note 7’nin kazanan olduğunu düşünmek normal. Özellikle S Pen, Note 7’nin öne çıkmasını sağlıyor gibi gözükse de fiyat konusunda Note 7’nin büyük dezavantajı var. Henüz Türkiye fiyatı belirlenmemiş olsa bile yurt dışı fiyatlarına baktığımızda aradaki farkın yüksek olduğu gözlerden kaçmıyor.

Bu karşılaştırmada kazanan cüzdan kalınlığı ve beğeniler doğrultusunda değişecektir.

Kazanan: Beraberlik