iPhone 7’ye ait son dedikodu Home tuşu hakkında

Çıkmasına sayılı günler kala iPhone 7 modeli hakkındaki dedikodular tam hızıyla devam ediyor. Büyük oranda iPhone 6s’e benzeyen tasarım, çift arka kamera, yeniden tasarlanan anten çizgileri ve kulaklık çıkışının iptal olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Son olarak Bloomberg News’te yayınlanan habere göre iPhone’da bulunan Home tuşu baskı sensörüyle gelebilir.

apple-iphone-5s-touch-id

Yayınlanan habere göre Home tuşu yerini korumaya devam ederken titreşim motoru sayesinde size geri bildirimde bulunacak. Benzer şekilde MacBook’un trackpad’inde buna benzer bir teknolojiyi görmüştük.

Bloomberg ayrıca Apple’ın kulaklık çıkışını kaldıracağını da iddia ediyor. Bunun yerine kullanıcılar Bluetooth veya Lightning üzerinden kulaklıklarına sesi yollayacak. Ayrıca kulaklık çıkışının iptal edilmesiyle açılan alana bir hoparlör daha eklenmesinin yolunu açıyor.

iPhone 7’nin arkasında yer alacak olan çift arka kamerada ise her kameranın görevi farklı olsa da çektikleri görüntüyü işleyip tek bir fotoğraf haline getirecek. Bu sayede ışık ve detay konusunda yeni iPhone’un rakiplerinden üstün olması hedefleniyor.

İlgili Yazılar