Test I Lego Star Wars: The Force Awakens

Sevimli ve rengarenk Lego tuğlaları, galaksinin derinliklerinde dolaşmaya devam ediyor. Bu sefer Rey, Finn, BB-8 ve diğerlerinin yer aldığı oyunun gücü herkesi etkilemeye yetecek mi?

Lego Star Wars: The Force Awakens

Lego oyunları gerçekten sektörde büyük bir etki yarattı. Işın kılıçlarının, iyi ile kötünün savaşıyla bir araya gelmesiyle birlikte Danimarka menşeili şirket Lego, Yıldız Savaşları serisiyle aslında ideal partnerini bulmuş oldu. Önce uzay gemilerinin platformlarında hoplayıp zıplayın daha sonra da First Order askerlerini ortadan kaldırın.

Screen Shot 2016-08-02 at 11.44.53

Klasik Lego oyun yapısında birtakım değişiklikler de olmadı değil. Oyun içerisinde artık saklanarak lazer tabancalarıyla düşmanlara saldırılabiliyor. Senaryo dolayısıyla bazı görevler zorunlu hale geliyor ve bazı durumlarda bu senaryo yapmak zorunda olduğunuz bir görev haline geliyor.

Oyundaki puzzle mekanikleri de değişmiş durumda. Açıkçası bu değişiklik zorunlu senaryodan daha çok ilgimizi çekti. Oyun içerisinde dağılan tuğlalardan yeni bir şeyler üretebiliyorsunuz. Eskiden tek bir şey üretme şansınız varken şimdilerde size seçenek sunarak birkaç üretim gerçekleştirme fırsatınız oluyor. Geçmişte Lego puzzle’ları ‘şunu yapmak için önce bunu bulmalısın’ şeklinde gerçekleşiyordu. Farklı seçenekler sunmak oyuna yeni bir soluk katıyor.

Screen Shot 2016-08-02 at 11.44.59

Diğer değişiklikler de ufak ama buna rağmen oynanışa büyük etki ediyor. Yeni seçenek tekerleği mekaniği sayesinde karakterler arasında geçiş yapmak çok daha hızlı ve akıcı. Genelde C-3PO ile oynamak eğlenceli olabilir ama ne zaman silahlı ve ışın kılıçlı bir saldırı içinde kalsanız bu sevimli altın sarısı renkli androidimiz pek işe yaramaz. Dolayısıyla bu gibi durumlarda poe ve Finn gibi karakterlere geçiş yapmak çok mantıklı ve hayat kurtarıcı bir hamle olur. Tabii seride sinirimizi bozan garip kamera açıları ve bazı durumlarda önünüzü görememe durumları bu oyunda da yerini koruyor.

Sonuç olarak, bazı ufak değişiklikler de olsa bu oyun serinin eski oyunlarına büyük fark atmıyor.

Stuff Görüşü: Her zamanki gibi eğlenceli ama daha önce görmediğiniz bir şey yok.