Ön inceleme: Samsung Galaxy S8

Samsung’un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu hakkında bildiğimiz her şey ya da bildiğimizi sandığımız her şey…

samsung-galaxy-s7-7_edge-galaxyS8

Düz ekranlara veda?

Gelecek kıvrımlı ekranların… En azından Samsung’un akıllı telefon ekranları için önemsediği şey bu. Korea Herald gazetesinin belirttiğine göre şirket, Galaxy S8’in düz ekranlı versiyonunu sunmayacak. 

samsung_galaxy_note_7-s8

Sanal gerçeklik?

Aynı yayına göre, S8 5.5 inç boyutunda gelecek ve 4K destekleyen, 3840×2160 çözünürlüğe sahip olacak. Bununla da bitmiyor. Daha yüksek çözünürlük, pikselliğin azaltılması, tüm bunlar VR deneyimine işaret ediyor. 

Yeni bir Snapdragon yolda mı?

Yeni amiral gemisi hakkında konuşulan söylentilere göre cihaz Qualcomm Snapdragon 830 chipset’e sahip olacak. Qualcomm tarafından henüz resmi olarak açıklanmasa da, bu çipte 10 nanometre işlemci olacak. Bu da gücü bir anda yükseltmesi anlamına geliyor. Şu an varolan Qualcomm amiral gemisi, Snapdragon 820, 14 nm işlemciye sahip. 

qualcomm_snapdragon_hero

Fotoğraf eğlencesini katlayacak mı?

Çıkan dedikodulara göre Galaxy S8, çift sensör kamera modülüyle gelen ilk Samsung cihazı olabilir. Bu aslında bugünlerde çok ufuk açıcı bir durum değil. Zira, LG G5 ve Huawei P9 gibi modellerin hepsi bir çeşit çift lens destekliyor, arka kamera için çift sensör ayarı var. Ama eğer yeni cihazın düşük ışık ve renk performansı geliştirilirse (P9’da olduğu gibi) ya da daha geniş açı sunarsa (G5’de olduğu gibi) bu oldukça iyi karşılanan bir ekleme olurdu.

Ne zaman çıkacak?

Daha önceki Galaxy lansmanlarını göz önünde bulunduracak olursak, yeni Galaxy S8’in lansmanı 2017 yılının Şubat ayı sonlarına doğru gerçekleştirilebilir. 

Bir başka söylentiye göre, 2017’deki etkinlikte şirket bizi katlanabilir Galaxy X telefonuyla da tanıştırabilir.