Ön inceleme I Olympus TG-Tracker

Zorlu şartlara yalnız göğüs germeyin; Olympus’un aksiyon kamerası siz maceradan maceraya koşarken 4K çekim yapıyor.

349 dolar / getolympus.com

Olympus TG-Tracker (2)

Lazer tabancası mı bu?

Kabul edelim kamerayı tuttuğunuz kol ve üzerinde bulunan LED nedeniyle bu cihazı lazer ölçüm yapan bir cihaz zannetmeniz kuvvetle muhtemel. Geleneksel aksiyon kameralarından çok daha farklı gözüken Olympus’un bu cihazı GoPro ve diğer rakiplerine oranla daha rahat kullanımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Ekranı bile var

Neler çektiğinizi anında görmek keyifli oluyor. Bunun için Olympus 1.5 inç boyutunda LCD ekran koymayı tercih etmiş. Su geçirmemekle kalmıyor, suyun altında yüksek performans da sergiliyor. Şaşırmanız geçtiyse size bir haberimiz daha var. 30 metre suya ve soğuğa herhangi bir kılıf olmadan dayanabiliyor. Olympus sizin yapabileceklerinizin fazlasına bile tek başına dayanıyor.

Gözden kaçmasın

Öncelikle 204° geniş açı lense sahip olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Çok başarılı bu değer sizi heyecanlandırmadıysa 1/2.3 inç CMOS , 5 yönlü çalışan görüntü sabitleyiciye 4K’da 30 fps video çektiğini belirtebiliriz. Üstelik bunu GoPro’dan daha uygun fiyata yapıyor. Ayrıca dahili GPS’i pusula ve termometre gibi özellikleriyle tüm maceralarınızda yanınızda olacak.

 

Bir de bu var:

Olympus ses kaydedici

Ses ne kadar önemli? Bu kişiden kişiye göre değişse de Olympus sese önem verenler için LS-P1 ve LS-P2 isimli ses kaydedicilerini tanıttı. Video kaydettiğiniz kameranın üstüne de takılabilen bu cihazların üzerindeki mikrofonlar çevredeki sesleri 120 dB olarak kaydedebiliyor. “Bu kadar yüksek kaliteye ihtiyacım yok benim” derseniz MP3 kalitesinde veya yüksek çözünürlüklü 96kHz/24-bit olarak da kayıt edebiliyor.

Gümüş renkli LS-P1 , 4GB dahili hafızaya sahipken siyah renkli LS-P2 modeliyse 8GB dahili hafızaya ve daha hassas mikrofona sahip. Dilerseniz Bluetooth bağlantısı sayesinde Android uygulamasıyla kontrol edebilir veya Bluetooth hoparlörünüze direkt bağlayabilirsiniz.

Bu yazı Stuff Ağustos 2016 sayısında yayımlanmıştır.