En iyi kamera uygulamaları

Kameranızı geliştirme zamanı: akıllı telefonlarınızın kameraları bu uygulamalar ile farklı bir boyuta geçiyor.

Hipstamatic

Aslında tereddütsüz eski usül bir uygulama olan Hipsmatic tamamen sanal filmlerin ve lenslerin kullanıldığı, ara yüzünde ise fotoğraf çekmesi için deklanşör noktası bulunan bir uygulamaydı. Şimdi ise modern tasarımlar yaratabiliyorsunuz. Akıllı telefonlarda gerçek fotoğraf çekme deneyimi yaşamak isterseniz Hipsmatic aradığınız uygulama olabilir.

hipstamatic

7.99 TL / iOS

 

GeometriCam

Eğer gerçekliğin biraz sıkıcı olduğunu düşünüyorsanız GeometriCam fotoğraflarınızı geometrik sanat görselleri haline getirebilir. Bunu, anlık çektiğiniz fotoğraflarda ya da hali hazırda afotoğraf albümlerinizde bulunan fotoğraflar üzerinde gerçekleştirebilir. Böyle bir uygulamanın telefonunuzda olması kulağa çok hoş geliyor.

GeometriCam

7.99 TL / iOS

 

Camera Zoom FX

Android’de sayısızca büyük kamera uygulamaları mevcut. Favorilerimizden birisi de Camera Zoom FX. DSLR kontrol imkanını sunması, filtreler ve odaklanma noktası sağlaması onu favori durumuna getiriyor. Çünkü elinizde bulunan bir fotoğraf makinesi değil, akıllı telefon.

Camera Zoom FX

10.49 TL / Android

 

ProCam 3

iOS da mükemmel kamera uygulamları içinde boğuluyor; Camera+ ve Camera Plus gibi. Fakat ProCam zirveyi görüyor kullanımı oldukça keyifli hale getiren arayüzü sayesinde. Çeşitli modeller ve seçenekler sunan uygulama, aynı zamanda çekilmiş olan fotoğraflarınızı da düzenleyebiliyor.

ProCam 3

12.99 TL / iOS

 

Retrica

Fotoğrafçılığı ciddi bir halde değil de, daha bir eğlence, daha bir keyif amaçlı görüyorsanız Retrica tam size göre bir uygulama. Birçok filtresi ve süsü var, çekeceğiniz her bir fotoğrafı kendi beğeninize göre eşsiz bir hale getirebilirsiniz. En iyisi de, tek dokunuşta birçok fotoğrafı çekebiliyor olması; dilediğinizde o fotoğraflardan bir kolaj ve GIF bile yapabilirsiniz.

retrica

Ücretsiz / Android, iOS

 

VSCO

Eğer kameranızın, sosyal medyanın ve sosyal ağların bir parçası olması gerektiğini düşünüyorsanız aklınıza gelen ilk uygulamalardan biri de VSCO olacaktır. Daha iyi bir kamera; ileri düzeyde kontrol mekanizmasından ve daha işlevsel düzenleme araçlarından oluşur. Ara yüzü biraz sanatsal ve sıkıcı gelse de paylaşım yapabilmek adına süper.

vsco

Ücretsiz/ Android, iOS

Bu yazı Stuff Ağustos 2016 sayısında yayımlanmıştır.