Tüm Windows 10 PC’ler gelecek yıl HoloLens’i destekleyecek

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik yeniliklere açık teknolojinin en etkileyici özelliklerinden sadece ikisi. Bu teknolojilerle oldukça güzel işlere imza atılsa da henüz herkesin telefonuna ve PC’sine girebilmiş yaygın bir kullanım ağı bulunmuyor.

Bu noktada Microsoft ve Intel durumu değiştirebileceklerini düşünerek yeni bir işe imza atmak üzereler. Intel’in yıllık konferansında Microsoft’un Windows tarafındaki yetkili isimlerden Terry Myerson, Intel’le yeni bir iş birliği yaparak Windows 10 PC’leri gerçeklik uygulamaları açısından destekli hale getireceklerini belirtti.

Myerson gelecek yıl tüm Windows 10 PC’lerin ‘holographic sell’leri destekleyeceğini ve aynı işletim sisteminin şirketin HoloLens headset’i ile de uyum sağlayacağını belirtti. PC’ler tüm Windows Holographic, 3D ve 2D uygulamaları destekleyecek.

Aynı zamanda konferansta Intel’in CEO’su Brian Krzanich, Intel’in gelecek jenerasyon VR deneyimi sunan Project Alloy’unu da tanıttı ve bu yeniliklerin fiziksel ve sanal dünyayı bir araya getireceğine inandığını da belirtti.