Herkesin bilmediği 12 Snapchat özelliği

Şimdiye kadar açtığınız favori snap’lerinizi hatırlayın: muhtemelen en dinamik olanlardı. Ayrıca uygulamanın durmadan değişen ve gelişen filtre, sticker ve yazı seçeneklerinden faydalanmış da olabilirler (Bazı yüz değiştirme snap’lerinin ilk beşe gireceğine iddiaya gireriz).

Instagram seçilmiş anlarla ilgili olabilir, ama Snapchat anlık yaratıcılık ile ilgili. Arkadaşlarınızın bu anlık fotoğrafları beğenmek için kısa zamanları olduğundan, gerçekten etkileyici şeyler yaratmak istiyorsunuz. Kendinizi çoktan korkunç bir tavşana döndürmüş ya da yüz değişimi yapmış olabilirsiniz, ama konfeti patlattınız ya da yemyeşil bir filtre koydunuz mu? Varolduğunu bile bilmediğiniz birkaç Snapchat özelliği kalmış olabilir.  Bu hileleri sizin için araştırdık ve internette bulduğumuz çeşit çeşit özellik ve hileyi sizin için derledik.

Snapchat, Twitter‘ı günlük aktif kullanıcı sayısında resmi olarak geçti. Ayrıca, uygulama takipçi kazanmanızı kolaylaştıracak yeni bir özellik kazandı (son maddeleri bekleyin).

Snapchat’te acemi de olsanız profesyonel de, bizce bu 14 az bilinen ya da yeni eklenmiş araca bir göz atın. Snapchat’iniz asla eskisi gibi olmayacak.

 

1 Üst üste iki filtre ekleme

Snapchat’in grafik şehir isimlerinden tarih ve saate kadar değişen Geofilter’ları, arkadaşlarınıza nerede ve neyin peşinde olduğunuzu bildirmenin en kolay yolu. Pek çok insan nasıl ekleneceklerini biliyor (bir fotoğraf çekin ve sağa kaydırarak seçeneklerinizi görün), ama bir parmağınızı ekranda sabit tutup diğerini kaydırarak ikinci bir filtre daha ekleyebilirsiniz. İstanbul yazısını siyah beyaz bir manzara fotoğrafına eklemek için harika.

grid-cell-27284-1459360702-10grid-cell-27284-1459360704-15grid-cell-27284-1459360707-20

 

2 Doğum günü kutlamaları

En güzel parti Snapchat partisi! Artık arkadaşlarınızın doğum günlerinde snap’lerinize kutlama filtreleri (konfeti ve diğer eğlenceli ekstralar) ekleyerek iyi dileklerinizi iletebilirsiniz. Ayarlara girip doğum tarihine tıklayarak doğum gününüzü ekleyin ve Snapchat’in doğum gününüzü bir partiye çevirmesine izin verin.

snapchat doğum günü

 

3 Daha fazla renk filtresi

Snapchat’in sınırlı sayıda (Geofilter’lara ulaştığınız gibi ulaştığınız) renk filtresi var, ama kendi filtrenizi kendiniz yaratabileceğiniz bir yol bulduk. Bir meyve sticker’ı seçin, sticker’ın kenarı filtre olarak görev yapacak – sadece tüm sınır ekranı kaplayana kadar büyütmeye devam edin, artık istediğiniz yoğun renkleri elde edebilirsiniz. Ama biraz sabırlı olmanız gerekiyor, gerçekten çok büyütmeli ve sınırı ekrana denk getirmelisiniz. Denedik, işe yarıyor. Umutsuzluğa kapılmayın.

image (5)

 

4 Siyah ve beyaz yazılar

iOS’un renk paleti siyah ve beyazı göstermiyor, ama bu o renkleri kullanamazsınız anlamına gelmiyor. Parmağınızla palete dokunun ve beyaz ile çizmek için parmağınızı üst sol köşeye, siyah ile çizmek içinse alt sağ alta doğru kaydırın.

image

 

5 Snap’lerinizi sonradan kaydetme

Güzel bir şekilde hazırlanmış bir hikaye yok olmaya mahkum değil! Hemen solunda indirme butonunun belirmesi için hikayenizin yanındaki üç noktaya tıklayın. Böylece mutlu, şebek ve çılgın anılarınız telefonunuza kayıt edilecek. İster başkalarıyla paylaşın, ister sadece size kalsın.

image (4)

6 Yazıların boyutlarını değiştirme

 

Üst sağ köşedeki “T” butonuna  çift tıkladığınızda havalı, renkli yazılar elde edebiliyorsunuz, ama bu yazılar genellikle tek satıra sığmıyor. Kelimelerin bir (ya da siz ne kadar isterseniz) satıra sığması için, düzenlemek için yazıya tıklayın ve yazıyı parmaklarınızla sıkıştırın ya da genişletin. Böyle yapmak yazının boyutlarını değiştirecektir.

image (3)

 

7 Kişilerin yanındaki emojiler

Bu emojilerin anlamlarını muhtemelen biliyorsunuz, bilmiyorsanız buradan öğrenebilirsiniz. Bunu ayrıca Ayarlar’dan Yönet’e, oradan da Arkadaş Emojileri’ne girerek de yapabilirsiniz. Buradan yapabileceğiniz bir başka şey de bu emojileri değiştirmek. Emojilerin üstüne tıklayın ve istediğiniz ünvana istediğiniz emojiyi atayın.

auperkanklarsnap

 

8 Hareket eden emojiler

Videolarınıza eklediğiniz emojilerin üstüne basılı tutarak onları videolarınızdaki obje veya lokasyonlara sabitleyebilirsiniz. Böylece emojiler onları sabitlediğiniz objelerle birlikte hareket edecek, dönecek ve büyüyüp küçülecek. Hayal gücünüzü genişletecek örneklere buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Bu imkan tabii ki bize çeşit çeşit olasılığın önünü açan tatlı mı tatlı sticker’lar için de geçerli!

image

 

 

9 Kişiselleştirilmiş stickerlar

Snapchat’in Bitmoji‘yle olan entegrasyonunu farketmişsinizdir diye düşünüyoruz. Artık dış görünüşünü ve kıyafetlerini seçebileceğiniz kişisel emojilerinizi hem sohbette hem de snap’lerinizde kullanabilirsiniz. Eğer hala bir Bitmoji hesabınız yoksa, uygulamayı indirerek ya da Snapchat ayarlarınızın sizi yönlendirmesine izin vererek iki hesabınızı entegre edin. Snapchat Bitmoji’ye daha fazla yenilik geleceğinin ipucunu verdi, bu yüzden beklemede kalın.

image

 

 

10 Yeni takipçiler kazanın

Instagram’ın Keşfet bölümü sağ olsun, uygulamada takip edecek yeni insanlar bulmak Snapchat’te olduğundan çok daha kolay. Ama artık Snapchat’in de yeni takipçiler ve takip edilecekler bulmayı kolaylaştıracak bir araca sahip. Hikayeler listenizdeki bir arkadaşınızın üstüne basılı tuttuğunuzda çıkan menüdeki minik okçuk, bu hesabı başka bir arkadaşınızla paylaşabilmenize yarıyor (sohbet pencerenizde çıkacak). Bu demek oluyor ki, artık arkadaşlarınızdan favori hesaplarınız sizinle, ya da takipçilerinizi arttırabilmeniz için sizin hesabınızı başkalarıyla paylaşmalarını rica edebilirsiniz.

image (2)

 

11 Kendi-lens-filtreni-kendin-yarat

Yeni yüz boyama lens filtresi sayesinde artık kendi lens filtrelerimizi yaratabiliyoruz. Filtreyi önceden yapılmışların arasından seçin (sonlara doğru, yüz değiştirme seçeneklerinden hemen önce) ve çizmeye başlayın. Bir şaheser yaratmak kolay değil, ama uygulama çizdiğiniz filtreyi gelecek sefer için saklayacak, böylece eğer istemezseniz sıfırdan başlamak zorunda kalmayacaksınız. İlkokul resim derslerinde öğrendiklerinizi devreye sokma zamanı.

image (1)

 

12 Geostickers

Önce Geofilter’lar geldi, şimdi de Geosticker’lar! Snapchat, dünya üzerindeki çeşitli ikonik şehirleri kutlamak için sticker’lar yarattı. Yerli bir rüzgar estirmek için snap’lerinizde ve sohbetlerinizde kullanabileceğiniz bu sticker’lar şimdilik sadece Los Angeles, New York, San Fransisco, Washington, D.C., Honolulu, Londra, Sidney, Sao Paulo, Paris ve Riyadh, Suudi Arabistan’da mevcut. Ama umuyoruz ki önümüzdeki aylarda daha fazla şehir listeye eklenecek.

snapchat-geo-stickers-what-cities-nyc-paris-san-paulo-how-use-update

Bonus 1 Snapchat anıları

Hala bilmiyorsunuzdur belki diye anlatalım: Snapchat’e gelen yeni anılar özelliği sayesinde çektiğiniz snap’leri kimseyle paylaşmadan telefonunuza değil uygulamanın bünyesine kaydedebiliyor, bu depolama alanına daha önceden çekip telefonunuza kaydettiğiniz snap’leri aktarabiliyor, daha sonra anahtar kelime araması yaparak istediğiniz snap’e ulaşabiliyor, bu snap’leri istediğiniz zaman düzenleyip hikayenize ekleyebiliyor veya arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Burada ayrıca istediğiniz sayıda snap’i arka arkaya sıralayarak yayınlanmayacak bir hikaye serisi yaratabilirsiniz. Bitmedi, eğer anılarda sadece kendinize özel kalmasını istediğiniz bir snap varsa, fotoğrafı “Bana Özel” seçeneğine tıklayarak parola ile şifrelenecek size özel bir bölüme taşıyabilirsiniz. Anılar bölümüne çekim tuşunun altındaki minik yuvarlaktan ulaşabilirsiniz. (Daha fazla farkında olmayabileceğiniz özellik için ayarlar menüsünden Anılar’a girin.)

snapchat_anilar 2016-07-12-17.26.29

 

Bonus 2 On-Demand Geofilters

Her ne kadar ülkemizde olmasa da, Snapchat’in özel günlerinizi eşsiz kılacak bu özelliği bilmeye değer diye düşünüyoruz. Bu özellik, belirlediğiniz zaman diliminde, belirlediğiniz lokasyonda belirecek size özel filtreler yaratmanıza izin veren bir Snapchat servisi. Belirli sınırlamalara uyarak yarattığınız filtreyi, lokasyon ve zaman bilgilerini giriyor ve belirlenen ücreti (5 dolardan başlayıp binlere kadar çıkıyor) ödüyorsunuz. Böylece özel günlerinizi unutulmaz kılacak size özel filtreniz bir iş günü içinde gözden geçirilip onaylanmak üzere Snapchat’e gönderiliyor. Bu güzel özelliğin ülkemize gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz!

ondemand