Arama yapmak için Google doğru seçim mi?

İnternet tarayıcıları konusunda farklılaşma söz konusu olsa bile arama motoru konusunda Google’ın ezici bir üstünlüğü var. Büyük çoğunluğun aksine Google yerine farklı arama motoru kullanmanın size sunacağı artılar şu şekilde:

Google’ın sizi takip etmesine son verin

duckduckgo

Google üzerinden yaptığınız aramalar Google tarafından kaydediliyor. Bu hareketler daha sonra kullanılmak üzere Google tarafından kaydediliyor. Eğer Google’ın sizi takip etmesinden memnun değilseniz DuckDuckGo üzerinden aramalarınızı yapabilirsiniz. Bu arama motoru sizin kişisel bilgilerinizi kaydetmeyerek güvenliğinizi daha üst seviyeye taşıyor.

Daha teknik sorgu yapın

wolfram_alpha

Eğer teknik konularda arama yapmak istiyorsanız Google yerine Wolfram Alpha’yı kullanabilirsiniz. Bu sayede Scrabble’da yazdığınız kelimenin kaç puan olduğunu veya Uluslararası Uzay İstasyonu’nun nerede konumlandığını görebilirsiniz.

Deep Web’de arama yapın

deep_web

Google çeşitli güvenlik nedenleriyle tüm bilgilere ulaşmanızı engelliyor. İnternetin karanlık yüzü diyebileceğimiz deep web için Tor Browser gibi internet tarayıcısı ve farklı arama motorları kullanmanız gerekli.

Daha detaylı video sonuçları alın

bing_video

Eğer yaptığınız arama video üzerine ise Bing bu konuda size daha detaylı sonuçlar sunacaktır. Çıkan video sonuçları arasından videonun ön izlemesini görmeniz mümkün. Ayrıca aramalarınızı uzunluk, tarih, çözünürlük gibi farklı noktalarda detaylandırmanız mümkün.