İnceleme I F1 2016

Otomobil dünyasının laboratuvarı olarak adlandırılan Formula 1’de gerek sürücüler gerek otomobiller sergiledikleri yüksek performansla her zaman baş döndürücü olmuştur. Televizyon başında veya pistlerde yarışları izlemek size yeterli gelmiyorsa Codemaster’ın son Formula 1 oyunu F1 2016‘ya göz atabilirsiniz.

Kıran kırana yarışlar

Screen Shot 2016-08-22 at 10.47.35

F1 2016’da çok gerçekçi yarışlar gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle kendinizi yarış temposuna kaptırıp rakiplerinize tehlike yaratacak hareketlerde bulunursanız gerçek yarışlarda olduğu gibi 5 saniye dur-kalk cezası alabilirsiniz.

Yarış otomobilinizi kullanırken otomobilin verdiği tepkileri çok rahat hissediyorsunuz. Bu sayede sürüş sırasında otomobilinizin nasıl tepki vereceği konusunda kafanızda soru işareti kalmıyor. Dilerseniz sürüş destek sistemlerini aktif hale getirebilirsiniz. Fakat bu sefer daha yumuşak bir sürüşünüz oluyor.

Doğru seçimi yapın

Screen Shot 2016-08-22 at 10.47.51

Oyunda şu an yarışan 11 farklı markanın otomobilini seçebiliyorsunuz. Seçtiğiniz her otomobilin farklı karakteri olduğunu unutmamanız gerekli. Örneğin Sauber’in otomobili genel anlamda çok başarılı olsa da aerodinamik açısından sıkıntılar yaşayabiliyor. Renault viraj performansıyla sınıfta kalırken düzlük performansıyla öne çıkıyor.

Bu sene takvime eklenen Azerbaycan pistinin uzun düzlüklerinde 350 km/s hıza ulaştığınızda tüm hızı hissediyorsunuz. Tabii bunda PS4 versiyonunun 60 fps desteğine sahip olması da büyük etken.

Karakterleri yaratın

Screen Shot 2016-08-22 at 10.47.57

Kariyer modunda seçtiğiniz pilot üzerinde değişiklikler gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin kaskın tasarımını değiştirebilir, Hamilton’un tarzında dövmeler veya parlak piercing takabilirsiniz.

Bu ortaya çıkan karakter ile 11 takımdan birine giriş yapıp gerçek yarış pilotlarını takım dışı bırakabilirsiniz. Pilotun yerini almakla iş bitmiyor. İmzayı attıktan sonra takım garajında yaşanan bütün gelişmeleri görüyorsunuz. Ayrıca mekanikerlere vereceğiniz geri bildirimler sayesinde otomobilinizin ayarlarını değiştirip daha hızlı olmanızı sağlayabilirsiniz.

Etkileyici detaylar

Screen Shot 2016-08-22 at 10.48.04 (1)

Yarış sırasında yaşanan teknik problemler veya kazalar nedeniyle güvenlik aracının piste girip yarışı kontrol ettiğini Formula 1’i takip eden herkes biliyordur. Benzer şekilde F1 2016’da da güvenlik aracı yarışa girip yarışı kontrol edebiliyor. Güvenlik aracının Formula 1 otomobillerinden daha düşük performansa sahip olması nedeniyle yarış temposu düşüyor. Bu nedenle güvenlik aracı pistten çıkıp tekrar yarışa dönüldüğünde otomobiller eski yarış temposuna hemen geri dönemiyor. Bunda soğuyan lastiklerin büyük etkisi oluyor.

Yarış temponuza etki eden sadece güvenlik aracı değil. DRS alanları, yakıt karışımınız, fren dozlaması sizin elinizde olan değişkenler. Yarış öncesinde mekanikerlerinize vereceğiniz talimatlar ile değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede yarış performansınızı artırabilir veya gerilere düşebilirsiniz.

Karar

Screen Shot 2016-08-22 at 10.48.10

Kariyer modunu çok sevmemize rağmen FIFA tarzında yarış takımını da yönetmek isterdik. Örneğin Fernando Alonso’nun takım arkadaşımız olsun isterdik. Fakat oyundaki detaylar bunları unutturuyor diyebiliriz. Eğer Formula 1’i seven biriyseniz mutlaka oynamanız gereken bir oyun.

Beğendiklerimiz

  • Kariyer modu
  • Detaylar
  • Otomobillerin gerçekçi dinamikleri

Beğenmediklerimiz

  • Yarış hafta sonları çok uzun sürüyor
  • Multiplayer’da ekran ikiye bölünmüyor