Bu yumurta gökyüzünü fethedecek

Bunun drone olduğu konusunda emin misiniz?

poweregg

Yanıtımız kesinlikle evet. PowerVision’un ürettiği yumurta şekilli PowerEgg isimli drone’u kapalı halde durduğunda drone’dan çok rugby topu gibi gözüktüğü için bu soru işareti ortaya çıkıyor.

Bu tasarım sayesinde aerodinamiktir diye düşünüyorum. Haklı mıyım?

poweregg_open_on_table_2

PowerEgg’in dört yanından çıkan kolların üzerinde pervaneler bulunuyor. Bu sayede 47 km/s gibi bir hıza ulaşıyor. Ayrıca sizden 5 km kadar uzaklaşabiliyor. Tam şarj olduğunda 23 dakika havada kalan PowerEgg eğer sizinle olan bağlantısını koparırsa yavaş şekilde yere iniyor ve güvenlik problemini ortadan kaldırıyor.

Peki havada neler oluyor?

poweregg_camera

Bu yumurta havadayken kamera sizin kayda giriyor. 4K çözünürlükte 30 fps kayıt yapan kamerası 1080p’de 60 fps ve 120 fps slow motion çekim yapmanıza imkan tanıyor.

3 yönlü çalışan gimbal sayesinde sarsıntısız ve net videolar ve fotoğraflar çekebilirsiniz. Kendi çevresinde 360 derece dönen kamerası sayesinde çekimlerinizi farklılaştırmak sizin elinizde.

Peki kumanda ne durumda?

poweregg_controler

Kumandanın yumurta şeklinde olmadığını haber vermek isteriz. Diğer drone modellerinde görmeye alşkın olduğumuz kumanda bu modelde de karşımıza çıkıyor. Üzerine koyacağınız akıllı telefonunuz ile PowerEgg’in neler yaptığını görmeniz mümkün. Eğer size bu çok karmaşık geldiyse Wii Remote benzeri kumanda ile de uçuşu yönetmeniz mümkün.

Yaklaşık 5 dakikalık uçuşun ardından PowerEgg’i kontrol etmenin ne kadar kolay olduğunu görülüyor.

E o zaman biz bir tane almak istiyoruz

poweregg_open_outdoor_5

PowerVision’un sitesinde 1288 dolara ön satışa sunulan PowerEgg yaklaşık 8-10 haftalık beklemenin ardından tüketicilere gönderilmeye başlanacak.