IFA’da görmeyi sabırsızlıkla beklediğimiz 6 ürün

Tüketici elektroniği konusunda CES’in ardından en büyük fuarlardan biri olan IFA 2016’ya sayılı günler kaldı. Etkinlikte markaların yeni teknolojilerini ve modellerini göreceğiz. Fakat bazı ürünler bizim merakımızı daha çok çekiyor. IFA’da görmeyi sabırsızlıkla beklediğimiz 6 ürün:

En iyi Xperia geliyor mu?

sony-xperia-x-performance

Sony geleneksel olarak her sene IFA’da yeni kameralarını, televizyonlarını ve akıllı telefonlarını tanıtıyor. Tüm bu ürünlerin arasında ise Xperia’nın yeni modelini sabırsızlıkla bekliyoruz.

F833X kod adına sahip olan yeni Xperia modelinin özellikleri ise Xperia X Performace modeline çok yakın gözüküyor:

  • Snapdragon 820 işlemci
  • 3 GB RAM
  • 32 GB dahili hafıza
  • 5.1 inç 1080p ekran
  • 23 MP arka / 13 MP ön kamera

Xperia X Performance modeline çok yakın olması beklenen bu modelin üretim kalitesi, kamerası gibi noktalarının daha kaliteli olması bekleniyor. Model ismi konusunda ise IFA’ya kadar bekleyeceğiz gibi gözüküyor.

Fitbit Charge 2

fitbit-charge-2-leak_0

Fitbit spor takibi için tüketicilere birbirinden farklı model sunuyor. Bu çeşitlilik IFA 2016’da Fitbit Charge 2 ile daha da artacak.

Güncel Charge modeli gün içerisindeki etkinliklerinizi, uykunuzu kayıt altında tutuyor. Yeni modelin ise bunlara ek olarak daha geniş ekran ve PurePulse kalp atış sensörüyle gelmesi bekleniyor. Büyüyen ekran sayesinde akıllı telefon bildirimlerinizi ekranda da görmenizin yolu açılıyor. IFA’nın ardından Fitbit’in Charge 2’yi Kasım 2016’dan itibaren satışa sunması bekleniyor.

4K Blu-ray artık olmazsa olmaz

panasonic-4k-blu-ray-player

4K televizyonlar ve projektörleri IFA 2016 sık sık göreceğiz. Peki 4k uyumlu Blu-ray oynatıcılar? Sony, Samsung, LG, Panasonic ve Philips’in Ultra HD ve HDR desteğine sahip yeni Blu-ray oynatıcılarını tanıtması bekleniyor. Ayrıca Onkyo ve Denon gibi ev sinema sistemi konusunda uzmanlaşmış markaların da High-End 4K konusunda ürünleri çıkarması bekleniyor.

Samsung Gear S3

samsung-ifa-invite

Her ne kadar Samsung bu dönemde Galaxy Note 7 ile gündemde olsa bile Koreli marka 1 Eylül’de yeni akıllı saati Gear S3’ü IFA’da tanıtacak.

Gear S3 hakkında sızdırılan bilgiler ne yazık ki çok sınırlı. Fakat Gear S2’ye oranla büyük sıçrama yaratacak gözüyle bakıyoruz.

Lenovo ve Motorola işbirliğinin yeni meyveleri

Lenovo Moto Z’yi pazara sürdüğünde manyetik modüler ürünleriyle dikkat çekmişti. Projektör, harici hoparlör gibi eklentiler sunan Moto Mods’a yeni modüler parçaların eklenmesi beklentilerin başında geliyor.

Lenovo cephesindeki bir diğer beklenti ise tabletler konusunda. Yayınlanan videoda kıvrılabilir ekrana yönelik ipuçları veriliyor. Belki son kullanıcılar kıvrılabilir ekrana sahip modellere ulaşabilecek.

LG yeniden Flex’i ortaya çıkartacak mı?

lg-g-flex-2

LG’de şu an bütün dikkat V20’de olsa bile markanın IFA’daki sürprizi G Flex serisinin üçüncü modeli olacak. G Flex 3 ismine sahip olması beklenen modelin beklenen özellikleri ise şu şekilde:

  • 5.5 inç QHD ekran
  • Snapdragon 820 işlemci
  • 4 GB RAM
  • 32/64 GB dahili hafıza seçenekleri
  • 16 MP / 8 MP dual arka kamera
  • 8 MP ön kamera
  • Kendisini onarabilen plastik kasa ( Diğer G Flex modellerinde karşımıza çıkmıştı)