PlayStation Now ile PC’de oynayabileceğiniz 10 PlayStation 3 klasiği

Eğer oyun yolculuğunuza çok önceleri PC ile başladıysanız ve tüm bu sürede birbirinden güzel PlayStation oyunlarını kaçırdıysanız şimdi telafi edebilirsiniz. PlayStation Now servisi, İngiltere’den başlamak üzere diğer ülkelerde de Windows PC için kullanılabilir olacak. Siz bu arşive göz atmadan önce, biz sizin için daha önce 10 favori oyunumuzu seçtik. 

stuff_play_playstation_psnow_on_pc_last_of_us-oyun-playstation-now

1) The Last of Us (2013)

Eskiye dönüp, 2014 yılında PlayStation platformunda yer alan oyunlardan favori

 olanlarını seçtiğimizde The Last of Us listenin en üst sırasındaki yerini alır. bu yüzden, PlayStation Now kütüphanesinde gezinecekseniz oynamanız gereken ilk oyun da bu olmalı. 

2) Uncharted 2: Among Thieves (2009)

Bu listenin ilk iki sırasında aynı geliştiricinin oyunlarına yer vermemizi tuhaf karşılayabilirsiniz. Yine de, Uncharted oyunları şimdi Now’da. Eğer hangisini seçeceğiniz konusunda kararsızsanız Uncharted 2’nin bu oyunlar arasında öne çıktığını belirtelim. 

3) God of War III (2010)

Aksiyon türünü geliştiren oyunlardan biri de God of War. Oyun, anti-kahraman Kratos’a bir karakter ekleyerek geliştiriyor. PlayStation Now’da 6 farklı giriş bulacaksınız. Bunlar arasında yeniden düzenlenmiş orijinal versiyonları da mevcut. İlk PS3 oyunu olan ve hala sistemdeki en muhteşem deneyimi sunan God of War III listemizin üçüncü sırasına yerleşmeye hak kazanıyor. 

4) Journey (2012)

Listemizin ilk üç sırasında hep şiddet dolu oyunlara yer verdikten sonra dördüncü sırada Journey geliyor. Oyun sizden büyülü bir çölde amaçsızca dolaşmanızı istiyor. Yolunuzda ilerlerken karşısınıza bir başka oyuncu çıkabilir. Karşınıza biri çıktığında geleneksel bir şekilde iletişim kurmak yerine, bu güzel dünyada birlikte puzzle çözüyorsunuz. PlayStation arşivindeki en meditatif ve büyüleyici oyunlardan bir tanesi. Şirketin bir önceki oyunu Flower da keşfedilmeye değer. 

5) Shadow of the Colossus (2005) 

Shadow of the Colossus hayatına PlayStation 2’de başladı. Ancak bu yeniden düzenlenmiş PS3 edisyonu, sistemde oynadığımız en hatırlamaya değer oyunlardan biri. Journey gibi bu oyunda size güzel bir deneyim sunuyor. Bu fantastik macera sizi genç bir adam olarak dünya dışına gönderiyor ve burada 16 dev canavarla mücadele edip onları alt etmenizi istiyor. 

6) Katamari Forever (2009)

Orijinal Katamari Damacy her zaman en iyisi olacak. Ama bu Katamari Forever’ın size eğlence sunmadığı anlamına gelmiyor. Oyunda, galaktik prensin bazı nesneleri toplamasını sağlayarak güzel bir deneyim yaşıyorsunuz. 

7) Ratchet & Clanck Future: A Crack in Time (2009) 

PlayStation Crash Bandicoot sonrası gerçek bir maskota sahip olmadı. Ancak Ratchet & Clank bu boşluğu rahatlıkla doldurabilir. Imsomniac’ın ikilisi, son 10 yılda karşımıza çıkan en iyi platform aksiyon eğlencesini sunuyor. Bu açıdan A Crack in Time ise yeteneklerini konuşturabilmeniz için en ideali. 

8) ICO (2008) 

Shadow of Colossus’un ruh eşi olan Ico bir diğer PS 2 favorisi. Oyun PS3 ve PlayStation Now için yeniden düzenlenerek sahne aldı ve bu yüzden oyunu bir kez olsun denemeniz gerekiyor. Ico’da genç bir erkek olarak prensese kale boyunca rehberlik etmeniz gerekiyor. Colossus’da olduğu gibi oyun bazen gerçekten sinir bozucu bir hal alabiliyor ama yine de sonuç olarak çok sanatsal ve güzel. 

9) Sound Shapes (2012) 

Son birkaç yılda karşımıza çıkan müzik oyunlarını düşündüğümüz zaman, Rock Band ve Guitar Hero’yu mutlaka anarız. Ancak göz ardı edilmesi gereken bir diğer oyun, Sound Shapes. Hem ton hem de yaklaşım olarak rakiplerinden kesinlikle çok daha farklı bir oyun. Müzik oluşturmak ve paylaşmak ayrı bir keyif katıyor. 

10) Hot Shots Golf: Out of Bounds (2008)

Golf sporların en heyecan vericisi değil. Ancak Hot Shots Golf bu sporu size kesinlikle en eğlenceli ve komik bir biçimde yaşatacak oyun.