Samsung’un tüm 2016 model UHD TV’leri UHD TV özelliğini belgelendirdi

Samsung Electronics’in tüm 2016 model UHD TV’leri, Avrupa’daki IT ve tüketici elektroniği şirketlerince oluşturulan ortak bir kurul olan Digital Europe’tan (DE) ultra yüksek çözünürlüğü ifade eden UHD TV belgesini almaya hak kazandı.

Samsung_Digital_Europe_UHD_TV_1

62 kurumsal üye ve 37 ulusal ticaret birliğinden oluşan Digital Europe, Avrupa’da dijital teknoloji endüstrisini temsil eden en etkili kurullardan biri olarak kabul ediliyor. DE tarafından belirlenen zorunlu standartları karşılayan 2016 SUHD TV serisinden 7 serisi UHD TV’lere kadar tüm Samsung TV’ler, artık üzerlerinde Avrupa UHD TV logosunun yanı sıra Tüketici Teknolojileri Derneği CTA’nın onay etiketini taşıyacak. Bu yılki IFA Fuarı’nda Samsung UHD TV’ler üzerinde her iki onay etiketi de yer alacak.

Samsung_Digital_Europe_UHD_TV_2

Digital Europe, belgelendirme için bir ‘Piksel’’i özel olarak tüm ekranla aynı parlaklık ölçeğini sunabilen asgari görüntü çözünürlük unsuru olarak tanımladı. Yatay ve dikey toplam piksel sayısı, RGB olmayan alt-piksellerin sayılmadığı sadece tam üçlü kırmızı, yeşil ve mavi alt-piksellerin toplamından oluşuyor.