WhatsApp’ın Facebook’la bilgi paylaşmasını durdurabilirsiniz

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, cep telefonu numaranız gibi bazı bilgileri aile şirketi Facebook ile paylaşacağını açıklamıştı.

İki şirket de bu sistemi, arkadaşlarınızı bulmada kolaylık sağlaması ve kişiyle bağlantılı reklamları kullanıcıya sunması gibi nedenlerden ötürü kullandıklarını belirtti. Aynı zamanda bu durum markalar için de yeni bir yol demek.

WhatsApp1

Kullanıcıların en çok korktuğu durumlardan biri ise numaralarının çeşitli şirketlere satılması. Ancak WhatsApp bu konuda net konuştu ve kullanıcı numaralarının hiçbir şekilde satılmayacağını söyledi. Tabii bu durumu engellemek de mümkün. Motherboard sitesinin haberine göre kullanıcılar WhatsApp’ın güncelleme talimatlarında “Daha fazla oku” seçeneğine tıklayabilir ve orada çıkan kutucuğu işaretleyerek hem daha derinlemesine bilgi sahibi olabilir hem de haklarını koruyabilir.

whatsapp

Eğer şartları çoktan kabul ettiyseniz vazgeçmek için 30 gününüz var. WhatsApp’ın ayarlar menüsüne girip “Hesap bilgilerimi paylaş” seçeneğine tıklayarak Facebook ile bilgilerinizin paylaşılmasını engelleyebilirsiniz.