Instagram Hikayeler’de fenomen olmak için 7 tüyo

Instagram’ın Snapchat’e meydan okuyan Hikayeler özelliği halihazırda uygulamayı etkin bir biçimde kullanarak yüksek sayıda takipçisi olanların çok işine yaramaya başladı bile. Instagram Hikayeler’de fenomen olmanın yolu öncelikle bu özelliği en iyi şekilde kullanabilmekten geçiyor. İşte işinize yarayacak 7 temel tüyo: 

instagram_stories_ünlü-tüyo

1) Kısayol candır

2007 yılında değiliz ve bu yüzden uygulamada istediğimiz bölümü açmak için tuşlara tıklamak için zamanımız yok. Instagram Hikayeler’de ünlü olmak için öncelikle paylaşımlarınızın devamlılığının olması gerekiyor. Uygulamanın kısayollarını öğrenerek zaman kazanın. Hikayeler moduna geçmek için akışınızda sola kaydırmanız yeterli. 

2) Yaratıcı olun

Instagram Hikayeler’de gerçekten zorlu bir rekabet var. Diğerlerinden ayrılabilmek içinse yaratıcılığınızı konuşturmanız gerekiyor. Yalnızca bir fotoğraf çekip koymak yerine ona yaratıcılığınızı ekleyin. Bunun için fırçalardan yararlanabilir, yazılar ekleyebilirsiniz. 

3) Yazılarınızı dikkat çekici hale getirin

Sade ve açık renkli bir fotoğraf çekip üzerine yazı yazmak istediğinizde yazının fotoğraf üzerinde kaybolmaması için onu biraz canlı hale getirebilirsiniz. Bunun için yazının altına fırçaları kullanarak arka plan yapabilirsiniz. 

4) Kitlenizi seçin

Paylaşımlarınızı yalnızca sizin seçtiğiniz kişilerin görebilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için ‘Seçenekler’ kısmında ‘Hikaye Ayarları’ndan hikayenizi gizlemek istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. Bu bölümde, isterseniz hikayelerinize kimlerin yanıt verebileceğini dahi belirleyebilirsiniz. Yüksek takipçi elde ettiğinizde istenmeyen yorumlar için bu özelliğe ihtiyacınız olacak. 

5) İstatistik zamanı

Eğer istatistiklerden hoşlanıyorsanız, hikayenizi açabilir ve kaç kişinin, kimlerin görüntülediğini görebilirsiniz. Bu size ne tür paylaşımlar yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olacak. 

6) Geri bildirim

Hikayelerinize geri dönüşler sayesinde gerçekten ilgi çekip çekmediğini anlayabilirsiniz. Takipçi edinmenin bir diğer yolu da sizin geri bildirimler vermeniz. Başka kişilerin hikayelerine mesaj atarak yorum yaparsanız hikayelerinizi keşfetmelerini sağlayabilirsiniz.

7) İlham alın & verin

Sayfanızın başarılı olması için ilham verici olması olmazsa olmaz. Ancak Instagram size keyif verecek birçok hesapla ve hikayeyle dolu. Ufkunuzu açacak hikayeler bulabilmek için keşfetmeyi ihmal etmeyin.

Instagram Hikayeler özelliğini daha fazla merak edenler için videomuzda detaylı olarak anlattık: