Müzik savaşlarına özel albümler de katıldı

Beyonce, Drake, Kanye West, Rihana ve son olarak da Frank Ocean… Bu isimler 2016 yılında çıkardıkları albümleri özel olarak sadece Apple Music veya Tidal’dan yayınlayarak oldukça konuşuldular. Bu sayede çevrimiçi müzik servisleri de üye ve kullanıcı sayılarında ciddi bir artış yaşadı.

Apple Music ve Tidal’ın bu sayede yükselmesi çoğu kişi tarafından ‘kötü bir şöhret’ olarak nitelendiriliyor. Aynı zamanda bu iki şirket müzik ve live videolara da oldukça para harcıyor. Şarkıcıların hayranları da bu konuda oldukça ikilemde kalmış durumda. Tüm bunlara rağmen Spotify çizgisini koruyor ve bu servisler gibi özel albüm amacı gütmüyor.

apple_tidal_spotify

Kanye West son albümü The Life of Pablo’yu sadece Tidal’de yayınlamış ve hayranlarına bu müzik servisini kullanmaları için adeta yalvarmıştı. Gerçi bu durum işe yaradı ve  Tidal’ın kullanıcı sayısında ciddi bir artış yaşandı.

The Verge bu konu hakkında bir anket yaptı ve insanlara özel albümler hakkında ne düşündüklerini sordu. Oy kullananların yüzde 62’si müzik dinleme deneyimimi engelliyor derken yüzde 27’si bu albümleri sevmediğini ama sanatçıların paralarını alması gerektiğini belirtti. Sadece yüzde 9’luk bir kesim ise bu durumun hem sanatçı hem de hayranları için mükemmel olduğunu oyladı.

Adsız